Чому МОН хоче зменшити кількість вишів в Україні

Чому кількість вишів в Україні зменшать / фото Валентини Поліщук, 24 Канал

У нашій державі треба зменшити кількість вишів. При цьому не відразу, а поступово.

Так вважають у Міносвіти. Заступник очільника МОН з питань вищої освіти Михайло Винницький розповів: усе тому, що в Україні зменшується кількість абітурієнтів.

Чому кількість вишів в Україні зменшать

Посадовець уточнив, що на сьогодні розробили законопроєкт щодо передумов модернізації мережі ЗВО у нашій державі. При цьому Винницький наголошує: документ передбачає не просто зменшення кількості університетів, а й покращення їхньої якості.

Заступник Лісового також уточнив, що торік в Україні було близько 360 тисяч випускників шкіл, тоді як у 2008 році – 640 тисяч. Тож демографічні дані, за його словами, говорять самі за себе.

До 2033 року ми матимемо приблизно 300 тисяч випускників. І це цифра, яка передбачає повернення поки що не підконтрольних Україні територій,
– повідомив Винницький.

І додав, що у 2008 році в Україні функціонувало приблизно 350 навчальних закладів. У них у середньому було по 6,7 тисячі студентів. Натомість у 2021 році загальна кількість ЗВО зменшилася до 300, а в середньому в кожному з них було лише 3,4 тисячі студентів.

Більше про масштабні зміни у вищій освіті, які планують втілити у життя у 2024 році, а також про мобілізацію студентів читайте в освітніх Прогнозах 24 Каналу.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *