Цього дуже багато у росіян: Гайдай сказав, як ворог навчився виявляти українські дрони

Окупанти активно використовують дрони у війні проти України. Нещодавно в них з’явився засіб, який допомагає виявляти FPV-дрони.

Про це 24 Каналу розповів колишній голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, зауваживши, що окупанти активно користуються як “Орланами”, так і безпілотниками ZALA. Це допомагає проводити розвідку, коригувати артилерію тощо.

Намагаються виявляти FPV-дрони

Як наголосив Гайдай, окупанти подекуди мають значну кількість FPV-дронів. Також упродовж останнього часу вони встановлюють на нього нічні камери. Україна теж працює у цьому напрямку.

Зараз військові також потребують мобільних засобів РЕБ, які дозволяють вберегтися від цих дронів. Окрім того, в окупантів з’явилися засоби, які дозволяють виявити, що поблизу летить FPV-дрон.

В окупантів з’явилися такі невеликі коробки розміром з телефон. Як тільки наш FPV-дрон кудись підлітає, то там починає йти звуковий сигнал та горіти світлодіод. Це одразу дає знати, що десь поруч літає FPV-дрон. Це ускладнює роботу операторам таких безпілотників,
– сказав Гайдай.

Попри це, в Україні також починають створювати аналогічні пристрої, які допоможуть виявляти FPV-дрони. Наразі йдеться про кустарне виробництво. І ціни порівняно недорогі – близько 2 тисяч гривень за одиниць. Гайдай вже замовив пробну партію на тестування для українських військових.

FPV-дрони: коротко

  • Майор ЗСУ, заступник командира тактичної групи “Азов” Родіон Кудряшов розповів, що FPV-дрони надзвичайно часто використовують на фронті. Вони можуть бути ефективними і проти особового складу, і проти військової техніки тощо.
  • Як зазначив радник голови ОП Михайло Подоляк, Україні потрібно близько 30 тисяч дронів щомісяця, аби ефективно закривати небо над переднім краєм. Це йдеться про дрони, які працюватимуть винятково на лінії фронту.
  • Україна має можливість виробляти FPV-дрони. Нещодавно Міноборони влаштувало випробування для безпілотників від шести виробників. Їх перевіряли на стійкість до РЕБ.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *