COVID-19: більшість громадян проти обмеження права на роботу

Більшість громадян не підтримують рішення Міністерства охорони здоров’я щодо відсторонення від роботи працівників, які не мають щеплення проти COVID-19.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження щодо відношення громадян до вакцинації, оприлюдненого Українським інститутом майбутнього.

Зокрема, 65% громадян зовсім не підтримують рішення МОЗ щодо обмеження доступу працівників до робочого місця через відсутність вакцинації.

13% респондентів скоріше не підтримують таке рішення.

Водночас про повну підтримку відсторонення від роботи нещеплених працівників заявили 12% респондентів, ще 7% скоріше підтримують рішення МОЗ.

«Абсолютна більшість громадян виступають проти обмеження прав для невакцинованих від коронавірусу. Особливо це стосується обмежень відвідувати продуктові магазини, доступу на робоче або навчальне місце та обмеження поїздок у громадському транспорті», – зазначають в Українському інституті майбутнього.

Окрім того, результати дослідження свідчать, що серед вікових груп майже немає розбіжностей щодо ставлення до різноманітних обмежень для невакцинованих від коронавірусу – воно є в абсолютній більшості критичним. За виключенням того, що старше покоління радше підтримало б для таких людей заборону відвідувати масові заходи, а також відвідування кафе, кінотеатрів та інших розважальних закладів.

Також більше половини (53%) громадян виступають проти обов’язкової вакцинації від Covid. За такий крок виступають 41% респондентів.

«Важливо відмітити, що відповіді громадян, які заявили про знайомство чи родинні стосунки з жертвами коронавірусу, є майже ідентичними до відповідей громадян, які не мали серед загиблих близьких та знайомих. Обидві категорії респондентів однаково виступають скоріше проти обов’язкової вакцинації від Covid», – зазначають автори дослідження.

Серед поколінь, найбільше противників обов’язкової вакцинації серед молоді до 24 років– 64% і навпаки найменше серед старшого покоління – 40% противників і 53% прихильників.

коронавірус

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *