Дата вже відома: коли Рада розгляне законопроєкт про мобілізацію

Коли Рада розгляне законопроєкт про мобілізацію / Валентини Поліщук, 24 Канал

У четвер, 11 січня, Верховна Рада розгляне новий законопроєкт про мобілізацію. Йдеться про перше читання.

Про це з посиланням на голову фракції “Слуга народу” повідомив нардеп Ярослав Железняк. Також зазначив, що законопроєкт розглянуть з пропозиціями Комітету, передає 24 Канал.

Законопроєкт розглянуть у Раді 11 січня

Железняк о 12:22 написав, що Давид Арахамія з трибуни Парламенту щойно оголосив, що завтра буде перше читання законопроєкту по мобілізації.

Як і писав, – перше читання з пропозиціями Комітету (з питань оборони – 24 Канал),
– підкреслив нардеп.

Цікаво! У вівторок Железняк писав, станом на ранок 9 січня в Раді вже є 5 версій законопроєкту про мобілізацію. Зокрема, урядовий і 4 альтернативних.Напередодні в Раді спрогнозували суттєві зміни

  • Голова комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки розповів, що в законопроєкті про мобілізацію відбудуться суттєві зміни окремих норм. Це станеться вже під час його розгляду у Раді.
  • Олександр Завітневич підкреслив, що під час обговорень значну увагу приділили аргументам щодо мобілізаційних потреб для поповнення бойових частин, які зазнали втрат, а також тих, які планують розгорнути.
  • Заступник голови Комітету з питань нацбезпеки Єгор Чернєв заявив, що частина механізмів, які Міноборони разом з Генштабом ЗСУ внесли до законопроєкту про мобілізацію, є спірною.
  • Зауважимо, очільниця Комітету з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна раніше заявила, що Комітет визнав законопроєкт таким, що містить корупційні ризики. Тож його необхідно доопрацювати.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *