Держава проведе аудит діяльності Академії педагогічних наук

Держава проведе аудит діяльності Національної академії педагогічних наук у рамках запланованого проведення реформи системи академій наук.

Проведення аудиту діяльності академії відбудеться згідно розпорядження Кабінету Міністрів, що ухвалено 4 серпня.

До аудиту будуть долучені представники Міністерства освіти, Фонду державного майна, Міністерства економіки, Міністерства фінансів та інших відомств.

Планується, що у межах здійснення заходів буде проведений аудит актуального стану земельних ділянок, майнових комплексів та матеріально-технічної бази Національної академії педагогічних наук, аудит фінансового стану та ефективності використання коштів державного бюджету, аудит організаційної структури наукових установ та їх реорганізації, аудит стану та напрямів підвищення ефективності і розвитку наукової діяльності тощо.

У Міністерстві освіти і науки зазначають, що рішення Кабінету Міністрів спрямоване на виконання плану пріоритетних дій Уряду на 2021 рік.

«Галузева наука є важливою частиною наукової сфери, тому одним із запланованих завдань на цей рік було вдосконалення роботи національних галузевих академій наук. Сподіваємось, що дієві кроки в цьому напрямі сприятимуть розвитку наукової діяльності національних галузевих академій наук, підвищенню ефективності використання коштів державного бюджету та ефективності управління об’єктами державної власності, що перебувають у віданні академій», – зазначає міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Окрім Національної академії педагогічних наук, аудит діяльності буде проведений у двох галузевих академіях наук – Національній академії аграрних наук та Національної академії правових наук.

Згідно з планом пріоритетних дій Уряду на 2021 рік, за результатами комплексної оцінки буде здійснена оптимізація мережі наукових установ, що перебувають у віданні зазначених академій наук.

Також планується підвищити ефективність використання земельних ділянок, які перебувають у користуванні академій наук, об’єктів державної власності, що входять до їх майнових комплексів та підвищити ефективність використання коштів державного бюджету академіями наук.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *