Дітям на Запоріжжі нав’язують рашистську ідеологію

У захопленому окупантами Мелітополі Запорізької області дітей змушують одягати георгіївські стрічки та декламувати вірші про війну.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

За її словами, такі дії вчиняють директори шкіл, які співпрацюють з окупаційними військами.

«Школа є одним із засобів виховання дитини, формування світосприйняття, який безперервно повʼязаний із вихованням у сімʼї. Таке навʼязування рашистської ідеології в закладах освіти спрямоване на знищення української ідентичності у свідомості дітей», – підкреслила Людмила Денісова.

Також педагоги поширюють у мережі дитячі тематичні малюнки та відео школярів, які декламують вірші про війну з георгіївськими стрічками на грудях.

«Є інформація, що зазначене вчиняється без згоди батьків», – поінформувала Людмила Денісова.

Омбудсмен зазначила, що ці дії є порушенням статті 29 Конвенції ООН про права дитини, у якій передбачено, що освіта дитини має бути спрямована на виховання поваги до батьків дитини, її культурної самобутності, мови і національних цінностей країни, у якій дитина проживає, країни її походження.

«Зазначене є прямим доказом вчинення геноциду щодо українського народу», – наголосила Людмила Денісова.

Також вона звернулась до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну з проханням врахувати факти порушення прав дітей рф в Україні.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *