Для медиків-магістрантів відмінили 2 етапи держіспиту

Уряд скасував обидва етапи єдиного державного кваліфікаційного іспиту для студентів-медиків у 2022 році.

Про це йдеться в постанові Кабінету Міністрів України.

Так, перший етап єдиного державного кваліфікаційного іспиту для здобувачів ступеня вищої освіти на другому (магістерському) рівні за спеціальностями галузі знань 22 «Охорона здоров’я» не проводиться та переноситься на наступний рік навчання.

Передбачається, що переведення здобувачів ступеня вищої освіти третього року навчання на наступний рік здійснюється за результатами успішного виконання освітньої програми.

Щодо другого етапу єдиного державного кваліфікаційного іспиту для студентів, які випускаються у 2022 році, то він теж не проводиться і має бути замінений на комплексний практично-орієнтований кваліфікаційний іспит.

«Основною формою атестації здобувачів ступеня вищої освіти, які випускаються у 2022 році, є комплексний практично-орієнтований кваліфікаційний іспит, проведення якого в очному або дистанційному форматі забезпечують заклади вищої освіти», – йдеться у документі.

У разі, якщо заклад вищої освіти розташований у районі ведення воєнних дій і не має можливості забезпечити належні та безпечні умови проведення такого іспиту, атестація здобувачів вищої освіти може здійснюватись шляхом визначення відповідності результатів навчання здобувачів вищої освіти вимогам освітньої програми.

Згідно з постановою, заклад вищої освіти на підставі рішення екзаменаційної комісії присуджує особі, яка успішно склала комплексний практично-орієнтований кваліфікаційний іспит або за результатами отриманих оцінок за дисциплінами успішно виконала освітню програму на певному рівні вищої освіти, відповідний ступінь вищої освіти та присвоює відповідну кваліфікацію.

Уряд доручив Міністерству охорони здоров’я, Міністерству освіти і науки та державним організаціям, відповідальним за організацію ЄДКІ, визначити порядок, етапи та графік складання обов’язкових компонентів першого етапу ЄДКІ та повторного складання обов’язкових компонентів першого та другого етапів ЄДКІ у 2022 і 2023 роках та вжити інших необхідних заходів для виконання цієї постанови.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *