Для вступу в інтернатуру доступні понад 5 тисяч бюджетних місць – МОЗ

Для вступу в інтернатуру доступні понад 5 тисяч бюджетних місць - МОЗ

Для проходження інтернатури коштом держбюджету цьогоріч доступні понад п’ять тисяч місць.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"Для рейтингового розподілу запропоновано 5273 місця. З-поміж них кожен випускник (як бюджетної, так і контрактної форм навчання) може обрати бажаний регіон та медзаклад для проходження інтернатури. Такої кількості місць достатньо для всіх випускників. Найбільшу кількість місць для вибору матиме той, хто краще вчився", – йдеться у повідомленні.

Як зазначають в МОЗ, у цьому році підбір місць здійснювався на основі результатів анкетування студентів. До уваги бралися їхні побажання щодо регіонів проходження навчання в інтернатурі та бажаних спеціальностей.

Ознайомитися з кількістю місць можна за посиланням.

Рейтинговий розподіл в інтернатуру на підставі конкурсного балу проводитимуть комісії закладів вищої освіти. Навчатися в інтернатурі коштом держбюджету зможуть як студенти контрактної, так і бюджетної форм навчання.

Засідання комісій з розподілу відбудуться упродовж червня. Точні дати й час кожен навчальний заклад повідомить додатково.

Рейтинговий список випускників має з’явитися на офіційних вебсайтах закладів освіти не пізніше, ніж за три дні до засідання комісії. Під час засідання здійснюватиметься відеотрансляція та відеозапис, який зберігатиметься протягом року.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Міністерства освіти та науки, цього року на вступ в магістратуру та аспірантуру зареєструвалося понад 200 тис. осіб.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *