Дональд Трамп перемагає на праймеріз у Південній Кароліні – рідному штаті Ніккі Гейлі, – АР

Вибори в США 2024 / Фото Getty Images

Дональд Трамп, кандидат у президенти США, перемагає на праймеріз від Республіканської партії в Південній Кароліні. Зокрема, він обійшов свою конкурентку від республіканців Ніккі Гейлі в її рідному штаті.

Попри те, що Гейлі – колишня губернаторка Південної Кароліни, місцеві мешканці не віддали їй перевагу.

Трамп перемагає Гейлі в Південній Кароліні

Стало відомо, що Дональд Трамп перемагає на праймеріз від Республіканської партії в Південній Кароліні, тим самим обійшовши колишню представницю в ООН Ніккі Гейлі в її рідному штаті.

Наразі Трамп переміг у всіх перегонах, де розглядалися кандидатури від республіканців, зокрема в Айові, Нью-Гемпширі, Неваді та на Віргінських островах США.

В Associated Press зазначили, що остання перемога 45-го президента Сполучених Штатів, імовірно, посилить тиск на Гейлі, яка була колишнім представником Трампа в ООН і губернатором Південної Кароліни з 2011 по 2017 рік, з метою змусити її покинути перегони.

Там додають, що реванш між Трампом і чинним президентом США Джо Байденом, подібний до того, що був у 2020 році, стає дедалі імовірніший.

За даними AP, Гейлі пообіцяла залишитися в перегонах принаймні до праймеріз 5 березня, але не змогла перемогти Трампа у своєму штаті, незважаючи на те, що провела набагато більше агітаційних заходів і стверджувала, що звинувачення проти Трампа завадять йому в боротьбі з Байденом.

Президентські вибори в Сполучених Штатах Америки 2024 року

  • Ці вибори в США заплановані на 5 листопада.
  • Наразі обидві партії – демократи та республіканці – обирають свого кандидата на вибори. Нагадаємо, що цьогоріч на початку лютого Байден виграв праймеріз від демократів у Південній Кароліні.
  • Наразі все виглядає так, що основні конкуренти, як і у 2020 році, – Джо Байден та Дональд Трамп.
  • Наприкінці січня 2024 року президент Чехії Петр Павел зазначив, що якщо Трамп переможе на виборах, то США укладе угоду з російським диктатором Владіміром Путіним. Тому він закликав Європу серйозно розглянути можливість перемоги Трампа.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *