Друга річниця масштабного вторгнення, наслідки атаки дронів: хронологія 731 дня війни

Війна в Україні / Колаж 24 Каналу

В Україні розпочалась 731 доба повномасштабного вторгнення Росії. Сьогодні рівно два роки, як Путін вирішив вторгнутись в суверенну незалежну державу. Два роки українці дають відсіч ворогу, захисники мужньо ведуть бій з окупантами.

Про головні події дня, ситуацію на фронті, дипломатичні перемоги – читайте у матеріалі 24 Каналу.

00:07, 25 лютогоКулеба висловився щодо польських фермерів, які кличуть Путіна

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував блокаду на українсько-польському кордоні. Він сказав, що польська влада офіційно вибачилася за фермерів, які викинули українське зерно. За його словами, люди, які розсипають зерно та закликають Путіна, є провокаторами.

Щодо фермера, який їздив з радянським прапором на тракторі та кликав Путіна, порушено кримінальну справу. Говорячи про нього, глава українського МЗС провів паралель із тими людьми, які кликали Путіна на Донбас. Їх розстріляли першими, тож полякам варто пам’ятати історію.

Не треба їм гратися з цими історіями “Путін, прийди, порядок наведи”. Бо потім, коли російський чобіт буде знову топтатися по польській землі, буде дуже-дуже гірко і доведеться Польщі платити страшну ціну. Бо сьогодні український солдат воює під Авдіївкою, під Бахмутом, на Півдні – під Оріховим, під Роботиним, щоб в поляків не було стрільби, артилерії і смертей,
– нагадав Дмитро Кулеба.

Він підсумував, що коли хтось вирішує заради політичних цілей погратися з цією темою – то має пам’ятати, що Росія брала участь у всіх поділах Польщі.

00:03, 25 лютогоВипадків розстрілу наших військовополонених набагато більше, ніж відомо

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець в етері телемарафону заявив про численні випадки розстрілу українських військовополонених, які перевищують відомі факти. Коментуючи нещодавні злочини росіян проти полонених ЗСУ під Авдіївкою, він наголосив, що реальна кількість таких випадків значно вища.

Уповноважений з прав людини наголосив, що відповідальність за воєнні злочини несуть не тільки виконавці, а й ті, хто віддає накази. Він зазначив, що ці злочини не залишаться безкарними.

23:58, 24 лютогоЛубінець прокоментував розстріл українських полонених в Авдіївці

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець в етері телемарафону заявив, що Україна мала домовленості з Росією щодо поранених військових, яких не змогли евакуювати з Авдіївки. Однак загарбники цинічно порушили ці домовленості.

Як зазначив Лубінець, росіяни повинні були взяти в полон поранених українських бійців, надати їм допомогу, а потім повернути в рамках обміну полоненими. Втім, окупанти не дотрималися своєї обіцянки. За його словами, в України була можливість комунікувати з російською стороною.

23:56, 24 лютогоКулеба розповів про снаряди та пояснив, чому про деякі країни не кажуть вголос

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив в етері телемарафону, що Володимир Зеленський особисто та вся команда президента працюють над питанням щодо боєприпасів. Він наголосив, що ця робота ведеться у щоденному режимі. При цьому глава МЗС спеціально не назвав країни, які можуть допомогти з артилерійськими снарядами для ЗСУ.

Кулеба також підтвердив, що коли публічно стає відомо, що в якійсь країні знайшли боєприпаси чи озброєння для України, то Росія моментально починає тиснути на таку державу. Як приклад він навів непоодинокі випадки від початку повномасштабної війни, коли комерційні продавці виставляли на продаж велику кількість артилерійських боєприпасів, і до них одразу приходили посередники від росіян, які хотіли якомога швидше викупити всю партію з будь-якою націнкою. Єдиною вимогою до продавців від таких людей було те, щоб вони не продавали ці снаряди українцям.

23:47, 24 лютогоФіцо видав обурливу заяву у роковини війни

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо вирішив записати ролик до других роковин вторгнення Росії в Україну. В ньому словацький прем’єр висловив власну думку щодо того, хто винен у нападі Росії.

Скандальний прем’єр заявив, що ця війна почалася ще у 2014 році з “розгулу українських неонацистів”. На думку Фіцо, Захід “заохочує взаємне вбивство слов’ян”. А якщо Україна вступить у НАТО, це стане “гарним підґрунтям для початку третьої світової війни”.

Фіцо сказав, що “конфлікт в Україні” можна вирішити не тільки військовим шляхом: Євросоюз нібито має якимось чином домогтися миру. Наостанок прем’єр Словаччини додав, “Росія не стоїть на колінах ні політично, ні економічно”, а Путіна не варто демонізувати.

23:43, 24 лютогоНа Одещині чули вибухи

Ввечері Росія атакувала Україну дронами-камікадзе та ракетами. У низці областей оголосили тривогу. Повітряні сили попереджали про рух ракети на Одещину. Згодом жителі Одеської області почули звуки вибухів.

Глава Одеської ОВА Олег Кіпер закликав людей перебувати в укриттях та подбати про себе і рідних. Одещина була “червоною” з 21:48 до 22:07.

23:37, 24 лютогоУ ГУР прокоментували пожежу на заводі в Липецьку

Представник ГУР Андрій Юсов в етері телемарафону зауважив, що наразі у відомстві не можуть ані підтвердити, ані спростувати інформацію щодо причетності українських спецслужб до “неприємного” інциденту на металургійному заводі в Липецьку. За попередньою інформацією, пожежа на металургійному заводі у Липецьку виникла внаслідок удару безпілотниками.

Це було російське виробництво, яке напряму задіяно до військово-промислового комплексу, і спрямовує сталь на виробництво гармат, броні, і ракетних озброєнь, якими вбивають українців,
– додав він.

За його словами, це військове підприємство, яке задіяне у ворожому військово-промисловому циклі виробництва і забезпечення їхньої армії. Тому це логічно, що на цьому підприємстві відбуваються подібні ситуації, і “щось туди прилітає, щось падає”.

21:31, 24 лютогоРосіяни вбили свиней на фермі на Харківщині

Ввечері росіяни обстріляли Харківську область. У результаті сталася масштабна пожежа на території одного з фермерських господарств у селі Лиман Чугуївського району.

У будівлі ферми знаходилось поголів’я свиней. Надзвичайникам вдалось врятувати 52 тварини, перегнавши їх до іншої господарчої будівлі. На жаль, понад два десятки свиней загинуло. Постраждалих серед працівників фермерського господарства немає. Про це повідомляє ДСНС.

19:55, 24 лютогоУ знищеному А-50 міг бути командир, що навів ракету на Будинок офіцерів у Вінниці

Нещодавно ГУР разом із Повітряними силами ліквідували ворожий літак А-50, внаслідок чого загинуло 10 окупантів. Ймовірно, серед них був Валерій Боровіков, якого звинувачували у причетності до наведення російської ракети по Будинку офіцерів у Вінниці. Про це пишуть російські телеграм-канали.

За попередньою інформацією, серед тих, хто перебував на борту під час його збиття 23 лютого, були 5 майорів, 3 капітани, прапорщик та лейтенант. Ніхто з них не вижив. Попередньо, серед інших загиблих окупантів були майор Олександр Рулюк, майор Михайло Чанцев, капітан Сергій Васильєв, старший лейтенант Олександр Провалов, прапорщик Дмитро Хрульов.

19:49, 24 лютого

Протягом доби відбулось 69 бойових зіткнень. Росія завдала 7 ракетних та 54 авіаційних ударів і здійснила 77 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Лиманському напрямку українські воїни відбили 1 ворожу атаку, на Бахмутському напрямку – 11, на Авдіївському – теж 11, на Запорізькому – 4, на Новопавлівському – 1. На Мар’їнському напрямку окупанти намагалися 21 раз прорвати нашу оборону в районі Новомихайлівки. На Херсонському напрямку росіяни намагалися 2 рази штурмувати позицій наших військ на лівобережжі Дніпра. На інших напрямках загарбники сьогодні не наступали.

Протягом доби наша авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу противника. Наші ракетні війська уразили 1 радіолокаційну станцію ворога. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

19:42, 24 лютогоКількість постраждалих у Білозерці зросла

Внаслідок атаки Росії на Білозерку є 5 поранених. Це 36-річна жінка та четверо чоловіків віком 36, 39, 45 та 50 років. Всіх їх ушпиталили з вибуховими травмами та уламковими пораненнями. Їм надається медична допомога. На жаль, ще одна жінка загинула. Вона зазнала несумісних з життям поранень. Про це написав глава Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

18:51, 24 лютогоСитуація на Херсонщині

Окупанти накрили вогнем Білозерку, там є загиблі та поранені.

На жаль, черговий ворожий обстріл забрав життя 35-річної жінки. Її чоловік – поранений.

Госпіталізували також ще одну 30-річну місцеву жительку, яка була вдома з однорічною дитиною. Дитина не постраждала.

18:50, 24 лютогоЧи можуть росіяни окупувати Куп’янськ

У другі роковини повномасштабного вторгнення Росії в Україну до Києва завітало багато світових лідерів. Під час пресконференції із ними Володимир Зеленський розповів, якою є ситуація на фронті.

Реальна оборонна лінія в Харківському регіоні дуже-дуже непогана. Завдяки нашим людям, але й завдяки оборонній підтримці наших партнерів. І про це треба не забувати. Але ми повинні бути і вдячними за те, що ми не наодинці проти такого ворога. І треба про це також не забувати,
– наголосив президент.

18:46, 24 лютогоРосія за два роки втратила в Україні сили, які мала початку вторгнення, – розвідка Британії

У новому зведенні розвідка Великої Британії оцінила втрати росіян за два роки повномасштабного вторгнення до України. Там зазначили, що втрати перевищують кількість військ, які були у Росії на початку.

За даними розвідників, підтверджені втрати Росії включають понад 2700 танків та 5 тисяч БМП і БТР, водночас вбито та поранено, ймовірно, близько 350 тисяч військовослужбовців.

18:21, 24 лютогоКулеба провів розмову з Боррелем

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 24 лютого провів розмову з главою дипломатії ЄС Жозепом Боррелем. За її результатами стало відомо, що Євросоюз передасть Україні 170 тисяч боєприпасів найближчим часом.

Боррель підтвердив повну солідарність Європейського Союзу з Україною. Окрім цього, наразі йде робота над новими рішеннями щодо нашої держави.

Абсолютним пріоритетом зараз є артилерійські снаряди. До кінця березня ЄС планує поставити в Україну майже 170 тисяч снарядів і працює над подальшим збільшенням обсягів постачання,
– зазначив міністр.

18:18, 24 лютогоСитуація на Запоріжжі

Росіяни вбили 61-річну жінку у прифронтовому Гуляйполі. Вона загинула на власному подвірʼї від уламків внаслідок ворожого обстрілу.

32-річний чоловік, який перебував поруч, отримав поранення руки. Його доставили у місцеву лікарню.

17:22, 24 лютогоБуданов розповів, чому Герасимова досі не звільнили: цікаві подробиці

Очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов дав нове інтерв’ю. Він розповів цікаві деталі щодо Валерія Герасимова – начальника російського генштабу.

Глава ГУР констатував: зараз серед російського генералітету не бачить заміни Гєрасімову. Така живучість начальника російського генштабу пояснюється просто.

17:19, 24 лютогоУ CNN окреслили головні прорахунки Путіна

Головний міжнародний кореспондент CNN Метью Ченс у своєму матеріалі визнав, що він був серед тих людей, які помилилися щодо ймовірності повномасштабного вторгнення Росії в Україну через безрозсудність такого рішення з боку Кремля. Однак він зауважив, що ці скептики певною мірою теж мали рацію, бо ця війна довела цілу низку прорахунків російського диктатора Владіміра Путіна.

Російська армія, яка раніше мала визнання, виявилася надзвичайно неготовою та вразливою до сучасної зброї в руках рішучого українського опору. На думку журналіста, навіть якщо російсько-українська війна завершиться завтра, то для відновлення сили та чисельності армії країни-агресорки знадобляться багато років.

Крім того, Росія стала країною, проти якої міжнародна спільнота застосувала найбільші санкції. Суд у Гаазі визнав Путіна винним у воєнних злочинах та видав ордер на його арешт.

Ще Росія спотворилася зсередини за 2 роки повномасштабної війни. Сотні тисяч росіян втекли за кордон, щоб уникнути призову. Розчарування тим, як ведеться війна, спровокувало збройне повстання з боку ПВК “Вагнера”. ф

17:17, 24 лютогоУкраїна підписала безпекові угоди з Італією та Канадою

Ввечері 24 лютого, у другу річницю початку повномасштабного вторгнення, Україна та Італія підписали безпекову угоду. Це сталося під час візиту глави уряду Італії Джорджії Мелоні до Києва.

Крім цього, також уклали угоду і з Канадою.

17:14, 24 лютогоГенсек НАТО висловився про членство України в Альянсі

Вступ країни до Альянсу вже питання не “якщо”, а питання часу. Про це генсек НАТО розповів під час звернення з нагоди другої річниці повномасштабного російського вторгнення в Україну.

За його словами, Путін розпочав війну, бо хотів закрити двері перед НАТО і позбавити Україну права вибирати власний шлях.

16:47, 24 лютогоУ Повітряних силах розповіли, скільки в росія ще є А-50

Юрій Ігнат зазначив, що збиття таких потужних цілей, а це вже друга така ціль, – це дійсно знакова подія для всього світу і це справді потужна спецоперація.

Всього в Росії лишилось вже менше 8 таких повітряних суден, причому частина з них не модернізовані або несправні.

16:44, 24 лютогоУ збитому А-50 загинуло 10 окупантів, половина з них – майори, – ЗМІ

На борту збитого А-50 перебувало 10 людей екіпажу. “Українська правда” з посиланням на власні джерела повідомила, що ніхто з них не вижив.

За інформацією “Української правди”, яка посилається на власні джерела у ГУР, серед тих, хто був на борту було п’ять майорів, три капітани, прапорщик та лейтенант.

Після падіння літака на землі не виявили жодної жертви.

Список загиблих:

  • командир корабля – майор Боровиков;
  • помічник командира – майор Чанцев;
  • штурман – капітан Провалов;
  • бортовий інженер – капітан Васильєв;
  • старший повітряний радист – прапорщик Хрулєв;
  • начальник розрахунку, начальник зміни – майор Федосов;
  • штурман наведення – майор Рулюк;
  • штурман наведення – лейтенант Тельманов;
  • старший бортовий інженер – капітан Бєлов;
  • бортовий інженер – майор Солдаткін.

14:07, 24 лютогоНа Харківщині пролунали вибухи

Вдень 24 лютого у Харківській області пролунали вибухи. Повітряні сили попереджали про рух ракет у напрямку регіону.

13:56, 24 лютогоУ Миколаєві прогримів вибух

У Миколаєві близько 13:30 пролунали вибухи. Перед цим Повітряні сили ЗСУ оголосили про небезпеку. Військові попередили про активність ворожоїх авіації на південно-східному напрямку й імовірність атак ракетами Х-59.

Відразу після цього Повітряні сили ЗСУ попередили, що російські ракети летять на Ізюм на Харківщині, на Дніпро. Потім російська ракета летіла на Харків, проте змінила курс на Південь України.

13:55, 24 лютогоНа польському кордоні стоїть 2500 вантажівок

Польські фермери продовжують блокування руху вантажних транспортних засобів. Станом на ранок 24 лютого у чергах перебуває приблизно 2500 вантажівок.Однак сьогодні польські фермери обіцяють не блокувати рух ні для якого транспорту, зокрема, і для вантажівок у напрямку пункту пропуску Устилуг. Про це 24 Каналу повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

13:49, 24 лютогоЗвернення Президента у другі роковини повномасштабної війни

Володимир Зеленський звернувся до українців у другу річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Він зустрівся з європейськими лідерами в Гостомелі, де 2 роки тому ЗСУ зустрічали ворожий десант.

“Можна сказати одним реченням: два роки тому ми вогнем зустрічали тут ворожий десант; два роки потому ми зустрічаємо тут наших друзів, наших партнерів”, – заявив Зеленський.

В Гостомель приїхали такі світові лідери:

  • прем’єр Італії Джорджа Мелоні,
  • прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо,
  • президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн,
  • прем’єр Бельгії Александр Де Кроо, що головує у Європейській раді.

Звернення Зеленського 24 лютого 2024 року: відео

13:48, 24 лютогоВ Ірані прокоментували інформацію про передачу ними ракет Росії

Постійне представництво Ірану в ООН спростувало інформацію щодо надання балістичних ракет Росії.

“Хоча не існує жодних чинних міжнародних обмежень або заборон на продаж балістичних ракет, Іран вважає себе морально зобов’язаним утриматися від операцій зі зброєю на час конфлікту між Росією й Україною, що триває”,
– мовиться в заяві.

У заяві, оприлюдненій представництвом Ірану в ООН, було оголошено, що країна вирішила ухвалити таке рішення, щоб не “сприяти продовженню війни”.

13:45, 24 лютогоУ Дніпрі двоє загиблих унаслідок атаки

Унаслідок атаки Дніпра “Шахедами”, один із яких влучив у багатоповерхівку, загинули двоє людей. На місці подій завершили рятувальні роботи.

Травмовано 7 людей, із яких 2 госпіталізували.Усім потерпілим надали медичну допомогу.

12:42, 24 лютогоНаслідки атаки дронів по Одесі

В Одесі унаслідок падіння уламків ворожого дрона є жертва – загинув 70-річний чоловік.

“Внаслідок ворожої атаки виникло руйнування одноповерхової будівлі із загорянням”,
– розповіли рятувальники.

Вони повідомили, що пожежу на 50 метрах квадратних ліквідували. З-під завалів витягнули постраждалу жінку, яку в тяжкому стані госпіталізували.

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер розповів в ефірі телемарафону, що 72-річна жінка провела під завалами майже дві години.

12:37, 24 лютогоА-50У відстрілював пастки, одна з яких приманила українську ракету

Українські військові збили черговий російський літак далекого радіолокаційного виявлення А-50У. Виявилось, літак відстрілював пастки, одна з яких приманила українську ракету.

На відео, де зафіксовано збиття літака, видно як він відстрілює теплові та, можливо, радіолокаційні пастки, одна з яких приманює одну з ракет, а ось друга знищує літак.

Тобто, екіпаж А-50 знав про те, що на нього йдуть ракети й збиття літака означає й ліквідацію не лише п’яти льотчиків, а й 10 – 11 операторів РЛС.

А-50 перед падінням відстрілював раділокаційні пастки: відео

11:04, 24 лютогоБратчук розповів про наслідки моторошної атаки по Одесі

Під час атаки на Одесу загинув чоловік, а троє осіб перебувають у важкому стані в лікарні. Речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук розповів, що одна жінка дві години пролежала під завалами. Її вдалося врятувати, але з дуже серйозними опіками, травмою.

11:02, 24 лютогоДо України прибули Урсула фон дер Ляйєн, Джонсон та Трюдо

З нагоди другої річниці повномасштабного вторгнення рф до України прибула президент Єврокомісії, прем’єр-міністри Італії, Бельгії, Канади та колишній прем’єр Британії.

11:00, 24 лютогоУдар по заводу в Липецьку організували СБУ та ГУР

Пожежа на Новолипецькому металургійному комбінаті – це робота ГУР МО та СБУ.

“Сировина із цього підприємства іде на виготовлення російських ракет, артилерії, безпілотників тощо”,
– повідомили джерела 24 Каналу.

10:51, 24 лютогоНа Запоріжжі ворог обстріляв Таврійське

На Запоріжжі у селі Таврійське ворог поцілив у приватний будинок. Постраждала молода сімейна пара – 26-річний чоловік та 28-річна жінка. Подружжя у лікарні.

Загалом за добу ворог наніс 614 ударів по 11 населених пунктах регіону.

10:49, 24 лютогоВорог обстріляв Нікопольщину

У Дніпропетровській ОВА повідомили, що уночі окупанти двічі обстріляли з артилерії Нікопольський район. Гатили по райцентру та Марганецькій громаді.

Руйнувань та постраждалих немає.

10:34, 24 лютогоСША запровадили санкції проти “Совкомфлот”

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти провідної російської танкерної групи “Совкомфлот”.

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США також визначило 14 нафтових танкерів як майно, в якому “Совкомфлот” має частку. Управління видало генеральну ліцензію, що дозволяє вивантажувати сиру нафту або інші вантажі з цих суден упродовж 45 днів. 09:02, 24 лютогоВелика Британія виділила 310 мільйонів на боєприпаси для України

Велика Британія витратить близько 310 мільйонів доларів (245 млн фунтів стерлінгів) упродовж наступного року на закупівлю та активізацію ланцюжків поставок для виробництва артилерійських боєприпасів для України.

08:28, 24 лютогоГенштаб оновив втрати ворога

За добу українські захисники ліквідували 770 російських окупантів. З 24 лютого 2022 року втрати російської армії перевищують 400 тисяч.

Втрати російської армії / Інфографіка Генштабу

08:14, 24 лютогоСитуація на усіх напрямках фронту

  • На Куп’янському напрямку ворог здійснив 2 атаки на позиції наших захисників в районі Синьківки Харківської області.
  • На Лиманському напрямку воїни відбили 2 атаки в районі населеного пункту Терни, на Донеччині.
  • На Бахмутському напрямку – відбито 9 атак в районах Богданівки та Іванівського Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку – відбито 9 атак ворога в районах населених пунктів Ласточкине, Сєверне та Первомайське.
  • На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки, де ворог 44 рази намагався прорвати оборону наших військ.
  • На Новопавлівському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.
  • На Запорізькому напрямку відбито 8 атак противника біля Роботиного.
  • На Херсонському напрямку воїни продовжують утримання позицій та відбиття штурмів окупантів. Противник здійснив 8 штурмів на лівобережжі Дніпра.

08:09, 24 лютогоАтаки ворога – зведення за добу

У Генштабі опублікували ранкове зведення. Згідно з ним, за минулу добу відбулося 84 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 10 ракетних та 93 авіаційних удари, здійснив 141 обстріл з РСЗВ по позиціях військ та населених пунктах.

Вночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 12 БпЛА типу “Шахед”. Було знищено всі 12 дронів-камікадзе.

Авіаційних ударів зазнали населені пункти Новоєгорівка, Макіївка, Білогорівка Луганської області; Торське, Кліщіївка, Андріївка, Біла Гора, Часів Яр, Курдюмівка, Нью-Йорк, Новобахмутівка, Орлівка, Тоненьке, Красногорівка, Костянтинівка, Новомихайлівка, Водяне Донецької області та Мала Токмачка, Роботине і Новоданилівка на Запоріжжі.

Під артилерійський вогонь окупантів потрапили понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

06:36, 24 лютогоУ Липецьку пожежа на металургійному заводі

Росіяни повідомили про велику пожежу на заводі в Липецьку. Пожежа охопила Новолипецький металургійний комбінат – це найбільший сталеливарний завод у Росії. До речі, він і один із топових забруднювачів повітря, на що регулярно скаржаться росіяни.

06:33, 24 лютогоВ Одесі є загиблий унаслідок атаки дронів

Уночі ППО знищила 12 дронів-камікадзе – два над Миколаївщиною, по п’ять над Кіровоградщиною й Одещиною.

Один зі збитих дронів упав у житловий квартал Одеси, де сталися руйнування та займання в типовому одеському дворику.

Дрон упав в житловоиу кварталі Одеси / Фото ДСНС

Сили оборони Півдня повідомили, що унаслідок падіння дрону одна з квартир зруйнована повністю. Там загинув господар, його дружину рятувальникам вдалося дістати з-під завалів, її госпіталізовано у важкому стані. Ще двох мешканок сусідньої квартири доправили в лікарню з опіками й іншими травмами.

06:31, 24 лютогоНебензя видав цинічні заяви на Генасамблеї

Постійний представник Росії Василь Небензя під час виступу на Генасамблеї ООН відзначився цинічними заявами.

“Тимчасово окупованих територій не існує. Є російські регіони”,
– сказав він.

До таких “російських” Небензя зарахував не тільки Крим і Донеччину та Луганщину, але й Запорізьку та Херсонську області.

06:29, 24 лютогоЧим збили літак А-50

У ГУР розповіли, що українські захисники збили російський літак далекого радіолокаційного стеження А-50 із радянського ЗРК С-200. Це вже другий збитий літак такого типу – перше збиття було в січні.

06:24, 24 лютогоУкраїнці зібрали 300 мільйонів на дрони Sea Baby

Українці зібрали 300 мільйонів за 36 годин на морські дрони Sea Baby для Служби безпеки України. Саме вони підірвали Кримський міст.

Щоб реалізувати цю амбітну мету, об’єдналися UNITED24, monobank і блогери Сергій Стерненко та Ігор Лаченков.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *