Дружина Степана Хмари назвала дату та місце прощання з борцем за незалежність України

Прощання зі Степаном Хмарою / Роксолана Хмара

Днями із життя пішов борець за українську незалежність та дисидент Степан Хмара. Стала відома дата та місце прощання.

Дружина Степана Хмари Роксолана Хмара повідомила, що прощання з її чоловіком, Героєм України, політвʼязнем, депутатом трьох скликань ВРУ, Степаном Хмарою, відбудеться 25 лютого на Майдані Незалежності, в Консерваторії. Його поховають на Байковому кладовищі.

Безпека буде забезпечена

Вона також зазначила, що прощання відбудеться за адресою вулиця Архітектора Городоцького 1/3, 11, початок церемонії о 10.00. Вона триватиме до 12.30.

Після цього буде потім відспівування на Аскольдовій могилі і поховання на Байковому кладовищі.

Безпека буде забезпечена. Окрім того, Майдан – це місце найбільш забезпечене ППО,
– наголосила вона.

Роксолана Хмара написала, що в цей день проведуть людину, яка найбільше у своєму житті любила Україну і все життя присвятила боротьбі за її волю.

Хто такий Степан Хмара

  • Степан Хмара був українським політиком та дисидентом. Він поширював самвидав та іншу заборонену літературу. У 1960-х роках саме він вперше в Україні переклав працю Сахарова “Роздуми про мир, інтелектуальну свободу та прогрес”.
  • У 1980 році був заарештований КДБ, звинувачений за статтею “антирадянська пропаганда” та засуджений до 7 років ув’язнення в таборах суворого режиму та 5 років заслання. Покарання відбував у таборах для політв’язнів на Уралі.
  • За свою нескореність він відсидів 306 діб карцеру. Мало кому вдалося провести там так багато часу та вийти звідти при здоровому глузді та не відмовитись від своєї позиції.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *