Збиття літака А-50 над Азовом: Зеленський прокоментував роботу ЗСУ

ЗСУ ліквідували літак ДРЛВ 23 лютого / Колаж 24 Каналу

Ввечері 23 лютого українські захисники збили російський літак ДРЛВ А-50. Володимир Зеленський відреагував на цей інцидент.

У своїй відповіді Зеленський натякнув, що для ліквідації таких цілей ЗСУ можуть використовувати й західну зброю. Слова президента на пресконференції з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн та прем’єр-міністрами Бельгії, Італії та Канади – передає 24 Канал.

Слова Зеленського про А-50

Володимир Зеленський зазначив, що збиття А-50 та інших літаків росіян – це результат союзу України і партнерів. Він додав, що без цього союзу було б дуже важко боронити державу. Держава вдячна як військовим, так і союзникам.

Водночас Зеленський наголосив, що може дати лише узагальнений коментар щодо ліквідації А-50. Він зазначив, що у разі, якщо цей літак працює над тимчасово окупованою територією України – ЗСУ використовують зброю від партнерів, а якщо на інших напрямках – лише українську.

Україна не має можливості, не має права і ніколи цього не буде – не буде застосовувати зброю партнерів на інших територіях, окрім української тимчасово окупованої території,
– наголосив Зеленський.

Ймовірно, таким чином президент натякнув, що й західне озброєння можна використовувати для знищення ворожих бортів. Водночас журналісти з посиланням на джерела писали, що А-50 ліквідували із радянського ЗРК С-200.

Збиття А-50 над Азовом

  • Ввечері 23 лютого українські Повітряні сили у співпраці з Головним управлінням розвідки успішно збили вже другий російський літак А-50 над Азовським морем. Всього Росія мала на озброєнні 9 таких бортів – а тепер лишилося 7.
  • У мережі показали відео, як літак відстрілював пастки – одна з них приманила українську ракету. Однак вже друга завдала точного удару по корпусу А-50 і він благополучно відправився в бік землі. Таким чином екіпаж знав про те, що на нього йдуть ракети.
  • Представник ГУР Андрій Юсов розповів, що екіпаж у складі 10 людей знищено – за повідомленнями ЗМІ, серед них було 5 майорів. Юсов також зауважив, що операція була складною та нестандартною, однак також анонсував, що “це буде продовжуватись”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *