Гладковський виїхав за кордон: НАБУ розшукує ексзаступника секретаря РНБО

Коротка версія новини

  • Олег Гладковський не з’являється на судових засіданнях і, за інформацією НАБУ і САП, виїхав за кордон.
  • 16 квітня 2024 року суд оголосив Гладковського у розшук за організацію закупівлі вантажних автомобілів за завищеними цінами.
  • Збитки державі від цієї справи становлять понад 17 мільйонів гривень.

Гладковський перестав з’являтись на судових засіданнях / Колаж 24 Каналу

НАБУ оголосило в розшук колишнього Першого заступника секретаря РНБО. Олега Гладковського звинувачують у зловживаннях при закупівлі автівок для армії.

Олег Гладковський перестав з’являтись на судових засіданнях, а за інформацією НАБУ і САП, взагалі виїхав за кордон.

16 квітня 2024 року колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про оголошення у розшук Гладковського.

Він спільно з ексзаступником міністра оборони та директором департаменту Міністерства оборони обвинувачується в організації закупівлі в межах державного оборонного замовлення вантажних автомобілів підвищеної прохідності за незаконно збільшеними цінами,
– йдеться у повідомленні НАБУ.

Сума завданих збитків державі становить понад 17 мільйонів гривень.

Що передувало

19 жовтня 2019 року ВАКС заарештував Гладковського з альтернативою внесення 10,6 мільйона гривень застави.

21 жовтня 2019 року за нього внесли заставу, яку в березні 2022 року суд звернув в користь ЗСУ. Тоді ж Гладковському змінили запобіжний захід на особисте зобов’язання. Після цього, обвинувачений перестав з’являтись на судових засіданнях, а за інформацією НАБУ і САП, взагалі виїхав за кордон.

НАБУ: останні новини

  • ВАКС засудив олігарха-втікача Олександра Онищенка на 15 років позбавлення волі. Колишнього народного депутата визнали винним в організації корупційної схеми з розкрадання державних коштів. Наслідком тодішньої “газової схеми” стали збитки державі у розмірі близько 3 мільярди гривень.
  • НАБУ та САП повідомили про підозру чотирьом особам з Волинської митниці. Вони підозрюються у незаконній мінімізації митних платежів та участь у злочинній схемі, яка завдала збитків державі на 475 мільйонів гривень.
  • НАБУ та САП почали розслідування щодо незаконного збагачення глави Антимонопольного комітету Павла Кириленка. У 2020 – 2023 роках родина Павла Кириленка придбала собі нерухомості й автівок, чия загальна ринкова вартість склала 70 мільйонів гривень.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *