Громадянин Індії загинув на війні проти України: обманом завербований в армію Росії

Громадянин Індії загинув на війні проти України / Колаж 24 Каналу (фото ілюстративні)

Під час повномасштабної війни проти України загинув громадянин Індії. Мохаммед Асфан був обманом завербований до російських збройних сил.

Загибель Шрі Мохаммеда Асфана підтвердило посольство Індії в Росії 6 березня. Втім, причину й місце смерті не назвали, пише 24 Канал.

Обдурили й завербували до окупаційного війська

Нам стало відомо про трагічну загибель громадянина Індії Шрі Мохаммеда Асфана. Ми підтримуємо зв’язок із родиною та російською владою. Місія докладе зусиль, щоб відправити його тлінні останки до Індії,
– заявили в посольстві Індії.

За інформацією news18, 30-річний Махаммед Асфан загинув в Україні після того, як його та ще кількох громадян Індії обдурили російські агенти й завербували як “помічників” для ворожих військових.

Журналісти писали, що сім’я загиблого зверталася до уряду з проханням допомогти повернути чоловіків з зони бойових дій. У МЗС Індії заявили, що роблять “усе можливе”, аби “достроково звільнити” майже 20 індійських громадян, які працюють як “допоміжний персонал” у збройних силах Росії.

Про загибель Асфана також написав журналіст Наваб Абрар. Він показав фото.

Мохаммед Асфан загинув у російсько-українській війні. Він разом із кількома іншими був обдурений агентами та завербований як “помічники”, які воюють разом із російською армією,
– зазначив Наваб Абрар.

На війні проти України загинув громадянин Індії / Фото з мережі

Наваб Абрар додав, що в загиблого залишилися дружина і двоє дітей. Окрім того, журналіст зазначив, що 24 лютого в окупованому Донецьку також загинув Гемал Ашвінбхай Мангукія з Гуджарату.

Росія змусила 7 громадян Індії воювати проти України: що відомо

  • Зауважимо, що напередодні в мережі з’явилося відеозвернення сім громадян Індії у військовій формі. Чоловіки розповіли, що їх змусили підписати документи російською.
  • Зазначили, що приїхали до країни-агресорки, аби зустріти Новий рік, а опинилися в армії.
  • Індійці звернулися до уряду з проханням про допомогу. Розповіли, що турагент запропонував їм з’їздити і до Білорусі, іноземці погодилися, не очікуючи жодних проблем.
  • “Ми не знали, що нам потрібна віза. Коли ми прибули до Білорусі, агент попросив у нас ще гроші, а потім зник”, – поскаржилися чоловіки. Додали, що їх передали російським силовикам, які обманом схилили підписати якісь документи.
  • Коли ж іноземці фактично вступили до лав збройних сил Росії, їх попередили, що за відмову загрожує 10 років в’язниці.
  • “Тепер нас змушують воювати на війні проти України”, – заявили громадяни Індії. Також підкреслили, що міжнародний розголос – їхня єдина надія на життя.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *