Росіяни радісно кричать про знищений HIMARS та підбиті Abrams: що сталося насправді

Загарбники поширили черговий фейк про успіхи власної армії / Колаж 24 Каналу

00:00

Російські пропагандистські ЗМІ написали про те, що окупантам вдалося знищити установку HIMARS та підбити кілька “Абрамсів”. Однак, це виявилося черговим ворожим фейком.

Ворог каже, що нібито ліквідувати українську РСЗВ HIMARS разом з екіпажем він зміг на кордоні з Херсонською областю. У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки заявили, що радість окупантів передчасна.

Нічого нового

Аналітики закликають не вірити чуткам і нагадують, що противник, як і зазвичай, вигадує байки та приписує собі неіснуючі здобутки.

Так, окупанти не надали жодних реальних підтверджень ураження цієї техніки. Раніше росіяни неодноразово повідомляли про успішне ураження німецьких Leopard, українських бронемашин “Козак”, чотирьох катерів з екіпажем у кількості 50 осіб. У кожному з цих випадків противник робив те, що вміє найкраще – безсоромно брехав.

Якщо вірити пропагандистам, то всю західну зброю, яку надали Силам оборони, “друга армія світу” давно вже знищила.

Знищення Himars на Донеччині

Втім, слід зауважити, що раніше у мережі з’явилося відео, на якому начебто зафіксоване знищення HIMARS ракетним ударом. Опісля західні ЗМІ теж написали про ураження ракетою “Іскандер” української реактивної системи залпового вогню. Вперше за понад півтора року ворогу начебто вдалося знищити установку HIMARS.

Однак, за даними американського видання Newsweek, це сталося на відстані понад 40 кілометрів від нинішньої лінії фронту – неподалік від села Никанорівка Покровського району Донецької області. Доля екіпажу РСЗВ невідома.

У ЗМІ зазначили, що втрата одного HIMARS не суттєва для української армії. Загалом США передали Силам оборони 39 таких установок. Крім того, Велика Британія, Німеччина, Італія та Франція також надали 25 M270 – гусеничні аналоги HIMARS з удвічі більшою ракетною потужністю.

В Комітеті з питань національної безпеки, оборони та розвідки заявили, що детально вивчать та розслідують відео з ураженням РСЗВ.

Зверніть увагу! Нещодавно у мережі окупанти поширили інформацію про “масштабний наступ” на Півдні. Йшлося про те, що Київ буцімто евакуює держслужбовців з низки південних міст, зокрема Херсона та населених пунктів Миколаївщини. У ЗСУ спростували фейк росіян. Там зазначили, що ця пропагандистська риторика є “абсолютно передвиборчою”. У такий спосіб окупанти хочуть змусити українців на тимчасово захоплених територіях запанікувати та взяти участь у так званих “президентських виборах” у Росії.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *