Як вибрати ноутбук для навчання та розваг?

PR

Для виконання шкільних домашніх завдань згодиться навіть найпростіший ноутбук без сучасних технологічних фішок. Та чи є сенс купувати такий, якщо він більше ні на що не здатен? Максимум для нього – інтернет-серфінг і запускання офісних програм. З таким арсеналом можливостей про геймінг та інші розваги можна забути.

Ідеальний лептоп для школяра або студента – це не вартісний флагман з «залізом», як у потужного комп’ютера, але й не слабкий бюджетник на старенькому повільному Пентіумі. Варто вибрати щось середнє між цими двома крайнощами, щоб отримати найкращий набір характеристик.

Клас ноутбука

Від класу залежить призначення. Всього існує близько десяти категорій – на всі випадки життя. Вчитися з комфортом та розважатися у вільний від уроків час дозволяє:

  • Ігровий ноутбук Lenovo IdeaPad Gaming 3. Завдяки збалансованій графічній складовій він забезпечує оптимальні умови для творчості та саморозвитку. Клавіатура, адаптована під потреби геймерів, дозволяє вводити текст без випадкових хибодруків.
  • Мультимедійний Леново з серії V. Його пам’яті вистачає для зберігання електронних підручників, презентацій, відеозаписів дистанційних уроків і лекцій, а також інших великих файлів.
  • Acer Aspire для програмування. Він орієнтований на постійну роботу в режимі мультизадачності, тому вміє підлаштовуватися навіть під високі навантаження.

Особливості дисплея

Хороший екран відповідає таким вимогам:

  • Діагональ 14–16 дюймів. За меншого розміру читабельність дрібних шрифтів під питанням, а за більшого – ускладнюється експлуатація на ходу.
  • Противідблискове покриття. Якщо воно відсутнє, працювати під яскравим освітленням майже неможливо.
  • Роздільна здатність Full HD. Гарантована якісна картинка та підтримка мейнстримного контенту.
  • Частота оновлення – понад 70 Гц. Для ігор та динамічного контенту – хоча б 90-120 Гц.

Кількість оперативної пам’яті

Швидка робота ноутбука – заслуга апаратного забезпечення, до складу якого входить оперативка. Якщо її замало, система постійно гальмує, запущені процеси перериваються, а з ігор з вимогливою графікою взагалі «викидає».

Достатній запас оперативки для комп’ютера, який паралельно використовується для навчання та геймінгу, – 8 гігабайтів. Можна обійтися й чотирма, але налаштування в іграх доведеться змінити на мінімальні.

Процесор

Обмежений бюджет – привід придивитися до моделей на Core i3 або Ryzen 3. Вони працюють стабільно та «тягнуть» більшість програм, необхідних у процесі здобуття середньої та вищої освіти. Мова про різноманітні текстові редактори, табличні процесори, застосунки для створення кліпів і презентацій, відеопрогравачі, файлові менеджери та архіватори.

Дорожчі Core i5 та Ryzen 5 мають набагато ширші можливості та демонструють високий рівень продуктивності й енергоефективності. Їхньої швидкодії вистачає для проходження ігор на ультраналаштуваннях та запускання програм з «важкою» графікою.

Якщо потрібен лептоп, який буде актуальним ще багато років, доцільно зупинитися на компонуванні з Core i7 або Ryzen 7.

Важливий критерій вибору – характеристики вбудованої камери. Моделі без неї можна не розглядати, оскільки вони не вписуються в концепцію дистанційної освіти. Взаємодія учня з учителем неможлива без двох інструментів: якісного мікрофона та вебки. 1 Мп та підтримка HD – досить непогано для відеозв’язку з чіткою картинкою.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *