Які контейнери прикріпили окупанти до літака М-55: Світан пояснив, що це за розробка

Окупанти повернули у стрій щонайменше один рідкісний висотний літак-розвідник М-55 “Геофізика”. Під крилом борт несе два специфічних контейнери. Та це – розвідувальні гондоли, які використовують літаки-розвідники Росії.

Про це 24 Каналу розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі та льотчик-інструктор Роман Світан, зауваживши, що М-55 може підіймати їх вище. Він додав, що у “Геофізики” робоча висота – до 18 кілометрів.

“Він використовується як георозвідувальна машина. Також може використовуватися, зокрема, і в режимі розвідки. Доцільність використання – доволі під великим питанням”, – наголосив Світан.

Максимум ворог отримав додатково 3 кілометри висоти. За дальністю контролю – це приблизно близько 30 кілометрів.

Льотчик-інструктор переконаний, що так окупанти, найімовірніше, намагаються покращити показники розвідувального потоку. А також – повідомити керівництву про “розв’язання певних питань”.

Кардинально нічого росіяни нового абсолютно не отримали. Усе старе обладнання. Просто намагалися створити такий “франкенштейн” з цивільного літака та військових гондол,
– наголосив військовий експерт.

“Геофізика” – повернення

  • На початку листопада ЗМІ писали про те, що росіяни розконсервували літак М-55. Згодом британська розвідка повідомляла, що Росія може розглядати можливість повернення на озброєння цього радянського літака. Тоді припускали, що такий борт виконуватиме завдання проти України.
  • Розвідники вважали, що окупанти можуть повернути ці літаки на фронт, аби посилити, зокрема, обмежені можливості російської системи розвідки, спостереження та захоплення цілей. У Міноборони Великої Британії зазначали, що робота на великій висоті дозволяє працювати датчикам на значній відстані.
  • Раніше такий літак застосовували для гідрокартографії та картографії. “Геофізика” – це носій платформ. Зйомку місцевості проводитимуть військові підвіси.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *