Виклик дуже серйозний, – військовий експерт сказав, який наступальний ресурс Росії

Росія продовжує спроби наступу на позиції українських військових, попри несприятливі погодні умови. За таких умов вирішальним на полі бою стане те, яка з країн матиме більше ресурсів для ведення війни.

Про це 24 Каналу розповів військовий експерт Владислав Селезньов. Він зазначив, що Україна потребує посилення міжнародної військової допомоги для протидії агресору.

На Україну чекає війна ресурсів

Путін вже неодноразово публічно озвучував, що у війну проти України залучено 600 тисяч російських солдатів. Хоча, за оцінкою українських розвідників, окупаційне угруповання противника становить 462 тисячі військових і 35 тисяч бійців росгвардії.

“Але в будь-якому разі, нинішня війна в першу чергу є війною ресурсів. Отже, перебіг подій на полі бою визначатиметься не лише ресурсними можливостями російських окупаційних сил, а й ресурсними можливостями Сил оборони”, – зазначив Селезньов.

На жаль, спрогнозувати диспозицію сил у цьому протистоянні вкрай непросто через складні внутрішньополітичні процеси в США, де Конгрес вже понад 3 місяці не може ухвалити виділення коштів для військової допомоги Україні. І в цій ситуації є вкрай важливим, щоб 1 лютого країни ЄС погодили для України надання військово-технічної допомоги.

“Виклик дуже серйозний. Війна триває, інтенсивність бойових дій, попри зимові умови, не вщухає, а отже нам (Силам оборони – 24 Канал) потрібні ресурси. Це артилерія, бронетехніка, боєприпаси, а також високоточні далекобійні ракети для руйнування ворожих інфраструктурних об’єктів”, – наголосив військовий експерт.

Важливо також бити по виробничих потужностях Росії, тому що російський ВПК здатен в достатніх кількостях виготовляти зброю та боєприпаси. Саме тому Силам оборони важливо зруйнувати ресурсну базу агресора.

Яку зброю готуються надати Україні західні партнери

  • Найближчими днями Україна очікує на візит президента Франції Еммануеля Макрона. Той вже пообіцяв, що передасть Силам оборони 40 далекобійних ракет SCALP, 12 самохідних артилерійських установок Ceasar, а також тисячі боєприпасів та сотні авіабомб AASM.
  • Також свій план допомоги Україні на 2024 рік нещодавно опублікувала Німеччина. Країна обіцяє протягом 2024 року надати Україні невизначену кількість комплексів IRIS-T та Gepard, 80 танків Leopard 1 A5, понад 200 тисяч боєприпасів та багато іншого. Також стало відомо, що Берлін надасть Силам оборони 6 гелікоптерів Sea King.
  • Крім того, Велика Британія та Литва пообіцяли допомогти Україні з виробництвом безпілотників. Лондон пообіцяв вкласти у виробництво британських БПЛА для України 2,5 мільярда фунтів, а Вільнюс планує виготовляти комплектуючі.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *