iPhone для школяра: вартісна іграшка чи мультизадачний помічник

PR

Айфон – омріяний гаджет для будь-якого школяра. Він стильний і потужний, з безліччю корисних функцій. Варто тільки взяти такий до рук, як відразу з’являється відчуття впевненості та «дорослості».

Але коштує гаджет чимало, особливо – з великим запасом пам’яті. Тож доцільність його купівлі викликає сумніви. На шальках терезів – топовий рівень продуктивності та привабливий дизайн проти високої вартості та «делікатної» конструкції.

Щоб зрозуміти, чи виправдає себе «обновка», доцільно змоделювати цілі та способи експлуатації.

Виконання домашніх завдань

Телефони Епл підтримують програми, призначені для роботи з текстовими документами та табличками. Інтерфейс у них майже такий самий, як у комп’ютерних версій. Отже, дитині навіть не доведеться призвичаюватися до незнайомого графічного оформлення.

Під час подорожі чи в гостях iPhone можна використати для написання реферату, заповнення читацького щоденника чи проходження тесту з української мови. Важливо, щоб розмір екрана був достатньо великим, інакше можуть виникнути неприємні відчуття через споглядання дрібних шрифтів. Трохи більше ніж 6 дюймів, як в Айфон 14 Pro чи базового айфона 13, – найкращий варіант.

Якщо не вдається впоратися зі складним завданням самостійно, завжди можна спробувати зайти з Айфона на сайт з готовими домашками. Хоча вчителі й засуджують це «хитродумство», але іноді воно справді стає в пригоді.

Зв’язок з батьками

Завдяки смартфону учень може залишатися на зв’язку з батьками цілодобово. Щоб не виникло проблем з фізичною сім-картою, доцільно додатково зареєструвати віртуальний номер. Він полегшує пошук Айфона у разі випадкової втрати та допомагає зменшити витрати на дзвінки чи інтернет.

Головне – пояснити дитині правила використання мобільника у шкільний час, зокрема, що під час уроків листуватися та телефонувати заборонено. Натомість можна надсилати повідомлення на перервах або після завершення навчального дня. Важливо наголосити, що ці правила не поширюються на екстрені випадки.

Спілкування з друзями

Гаджети сприяють соціалізації. Завдяки їхнім гнучким можливостям учні можуть взаємодіяти один з одним не лише в школі. Окрім здійснення звичайних дзвінків та надсилання СМС повідомлень, iPhone дозволяє:

  • спілкуватися у месенджерах, зокрема – за допомогою засобів відеозв’язку. Головна перевага такого формату взаємодії — ефект присутності;
  • вести соціальні мережі. Щоправда, на багатьох платформах діють вікові обмеження;
  • комунікувати в мобільних іграх. У деяких відеоіграх є вбудовані чати, звичайні або голосові.

Онлайн-навчання

Дистанційне навчання передбачає застосування певного технічного забезпечення. Смартфон – чудова альтернатива комп’ютера. Він здатний відтворювати відеоуроки, відкривати електронні щоденники та навчальні посібники, запускати додатки для тестування.

Айфон також може виконувати роль «інструмента» для занять з репетиторами, проходження різноманітних курсів. Їхні напрямки можуть бути не пов’язаними з обов’язковими дисциплінами: наприклад, програмування, контент-мейкінг, редагування фото.

Саморозвиток

Для всебічного розвитку у пам’ять Apple iPhone можна завантажити:

  • різноманітні планери, які навчають тайм-менеджменту;
  • органайзери з системою нагадувань;
  • інтелектуальні вікторини та математичні ігри;
  • калькулятори та конвертери;
  • «читалки» та програвачі для аудіокниг.

Айфон – точно не марна іграшка, адже його можна залучити у багатьох важливих процесах. Вибір моделі залежить від доступного бюджету та віку дитини.

Учню початкових класів можна передати у спадок старенький «яблукофон» з сьомої чи восьмої лінійки. Для учня середньої школи підійде недорогий SE або позаторішній Айфон 13. Старшокласник точно оцінить потужний 14 Про або надсучасний п’ятнадцятий Айфон.

ПЕРЕЙТИ В МАГАЗИН

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *