Йшов усю ніч: дідусь вийшов з окупованої території, бо не хотів отримувати паспорт Росії

Дідусь самотужки вийшов з окупованих територій / Колаж 24 Каналу

З окупованої частини селища Очеретине самотужки зміг вийти 88-річний дідусь Іван Якович. Він йшов усю ніч, ховався від обстрілу, але вийшов на підконтрольну Україні територію й все це тому, що чоловік не хотів отримувати російський паспорт.

Неймовірну історію розповів голова Донецької ОДА Вадим Філашкін. Він наголосив, що вчинок дідуся є проявом любові до Батьківщини та чітко демонструє його громадянську позицію.

Усе життя зібрав в один рюкзак

Російські військові змогли прорватися до селища Очеретине на Донеччині й окупували частину населеного пункту. 88-річний Іван Якович опинився на окупованій частині. Російські військові забрали у нього український паспорт і заявили, що натомість він отримає російський.

Така “перспектива” не подобалася дідусю, тому він зібрав необхідні речі в один невеликий рюкзак, взяв пенсійне посвідчення – єдине, що залишилося з документів, і пішов. 88-річний Іван Якович йшов усю ніч. Коли він зміг дійти до переїзду, то почався обстріл. Чоловік знайшов собі укриття й чекав, поки припиниться вогонь. Після цього він продовжував свій шлях.

Врешті-решт, дідусь зміг вийти на підконтрольну територію. Його зустріли волонтери й спочатку вивезли до Покровська, а згодом дідуся евакуювали далі.

Завдяки нашій співпраці зі “Схід-SOS” оперативно вирішили питання евакуації дідуся до тимчасового шелтера у Дніпрі. Звідти Іван Якович буде направлений до одного із закладів системи соціального захисту населення. Там йому буде надано місце для проживання і всі необхідні послуги,
– повідомив Філашкін.

Він додав, що історія 88-річного Івана Яковича дійсно вражає, адже вона демонструє чітку громадянську позицію та любов до Батьківщини.

Дідусь пішки йшов усю ніч: дивіться відео

Ворог атакує на Сході

  • На Сході тривають запеклі бої. Ворог продовжує атакувати відразу на кількох напрямках і планує захопити нові території. Лише протягом минулої доби на всій лінії фронту відбулося 104 бойових зіткнення.
  • Зокрема Росія планує захопити Часів Яр Донецької області до 9 травня. За словами Володимира Зеленського російські військові вже отримали відповідне розпорядження від Путіна. Ба більше, президент України повідомив, що у червні окупанти також планують розгорнути масштабний наступ.
  • Водночас західні ЗМІ вважають, що масштабний наступ ворога вдасться зірвати. Аналітики ISW наголошують, що Росія планувала масштабні операції, коли допомога від партнерів зависла у повітрі, втім її виділення може зруйнувати плани Кремля.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *