Росіяни готові воювати на одному напрямку: який сценарій розглядають

Коротка версія новини

  • Росіяни зосередили всі свої сили на Сході і готові воювати на цьому напрямку, не зважаючи на втрати.
  • Російський тиск на Часів Яр залишається дуже сильним, втрата міста дозволить ворогові отримати вогневий контроль над іншими населеними пунктами.
  • Україні важливо оцінювати наміри противника та розуміти, де він готовий воювати, для успішного планування контрнаступальних операцій.

За повідомленням The Wall Street Journal, російський тиск на Часів Яр залишається дуже сильним. Якщо Україна втратить місто, ворог отримає вогневий контроль над Дружківкою, Краматорськом і Костянтинівкою.

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко підтвердив 24 Каналу, що такий сценарій справді може бути, адже росіяни не зважають на втрати своїх військових. Ворог зараз зосередив всі свої сили саме на Сході.

Часів Яр

За словами Мусієнка, якщо російським військам вдасться захопити висоти довкола Вугледару, то у них з’являться додаткові можливості розміщувати свою артилерію, яка буде становити загрозу Краматорській агломерації, включаючи Костянтинівку. Росіянам абсолютно все одно на їхні великі втрати біля Часового Яру.

Для них сьогодні пріоритетом є захоплення Донецької області. Вони готові воювати переважно на Сході,
– підкреслив керівник Центру військово-правових досліджень.

Ситуація на Сході: дивіться на карті

Сигнал для України

Такі активні дії окупантів на Сході, на думку Мусієнка, є сигналом для нас. Україні при плануванні майбутніх контрнаступальних операцій потрібно оцінювати наміри противника і розуміти, де він готовий воювати, де ні.

Коли це місце знайдемо, тоді будуть шанси на більш-менш успішний контрнаступ,
– зауважив керівник Центру військово-правових досліджень.

Ситуація біля Часового Яру: останні новини

  • Часів Яр – головна мета загарбників на Сході. На початку квітня Головком Сирський попередив, що ворог отримав чітке розпорядження від Путіна взяти місто до 9 травня.
  • Окремі групи окупантів прориваються на околиці Часового Яру, однак місто контролює ЗСУ. Тут є місцеве населення, навіть працює один магазин.
  • Росіяни скидають на Часів Яр понад 10 керованих авіабомб за добу. Ворог атакує Часів Яр боєприпасами північнокорейського та китайського виробництва.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *