Житомирські десантники в оточенні відбивалися від ворога: як їх врятували побратими

Коротка версія новини

  • Житомирські десантники опинилися в оточенні, коли ворог зміг прорвати оборону. В оточенні бійці провели майже 3 дні.
  • У результаті спецоперації вдалося звільнити побратимів, завдати ворогу втрат та взяти у полон російських військових.

Як побратими рятували десантників, які опинилися в оточенні / Колаж 24 Каналу

Під час запеклих боїв окупантам вдалося прорвати оборону українських захисників, і десантники опинилися в оточенні. Побратими вирушили на допомогу й провели успішну спецоперацію з визволення військових.

Поки бійці чекали на підмогу, за допомогою дронів їм передавали провізію та акумулятори. Захисники не лише вивели з оточення побратимів, а й завдали ворогу чималих втрат.

Деталі проведення успішної спецоперації

Командир розвідувального взводу Олексій розповів, що на одному з напрямків бойової роботи 95 бригади ДШВ була заблокована. Уночі бійці виїхали на завдання, метою якого було створити умовний “командний пункт”, з якого можна було б по радіостанції координувати рух та дії інших бійців, зокрема – операторів БпЛА. Оскільки ворог використовував спеціальний одяг, через який його не було видно через тепловізор, військові ухвалили рішення відійти й спробувати виконати завдання у наступну ніч.

У другу ніч бійцям вдалося виконати завдання – противник був знищений і відходив, що було видно з безпілотників. Після цього група вирушила на зачистку й в одному з бліндажів виявили військового ЗСУ, який напередодні потрапив у полон. Унаслідок спецоперації захисники звільнили близько 1 квадратного кілометра територій, взяли кількох російських військових у полон.

Після цього окупанти почали активно штурмувати позиції українських захисників. Однієї ночі ворогу вдалося прорвати оборону ЗСУ, зайшовши з паралельної посадки – частина десантників опинилася в оточенні. Житомирські десантники провели в оточенні майже 3 доби – вони зайняли кругову оборону й давали відсіч ворогу. За допомогою дронів десантникам акумулятори, невелику кількість боєкомплекту, воду й трохи їжі.

По них (десантниках, які опинилися в оточенні – 24 Канал) постійно велося вогневе ураження – артилерійське всіма калібрами озброєння. Противник намагався їх вибити, але наші хлопці не здавалися,
– наголосили у 95 бригаді.

Захисники врятували побратимів з оточення: дивіться відео

Яка ситуація на фронті

  • У ранковому зведенні Генштаб ЗСУ повідомив, що протягом доби відбулося 71 бойове зіткнення. Найбільше, 25 з них, – на Поліському напрямку. Запеклі бої тривають на всій лінії фронту. Ворог не полишає спроб атакувати на Сході, а також намагається вибити ЗСУ на лівобережжі Херсонщини.
  • Водночас Сили оборони завдають втрат ворогу. Так, протягом доби ЗСУ завдали ударів по 1 пункту управління, 8 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, 1 наземній станції управління БпЛА, 2 станціях РЕБ та 1 складу боєприпасів.
  • Загалом протягом доби було ліквідовано 780 окупантів і десятки одиниць різної техніки.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *