Керував “Краківським ринком”: у Львові помер відомий бізнесмен Володимир Кожан

Володимир Кожан помер 5 січня / Колаж 24 Каналу

У Львові помер бізнесмен Володимир Кожан. Чоловік понад 20 років був гендиректором “Краківського ринку”.

Також у всій час він брав участь у політичному житті країни та займався благодійністю. Володимиру було 77 років.

Не стало відомого бізнесмена

Адміністрація “Краківського ринку” у п’ятницю 5 січня повідомила про смерть гендиректора Володимира Кожана. Окрім управління одним з найбільших та найстаріших продуктово-промислових ринків, чоловік у минулому був депутатом Львівської облради, а також благодійником.

Володимир Кожан помер на 78-му році життя / фото Zaxid.net

Володимир Кожан народився 22 січня 1946 року в селі Гута Буського району Львівської області. “Краківським ринком” він почав керувати у 2002 році. На початку 2000-х років чоловік був почесним консулом Республіки Казахстан у Львові.

Окрім цього, Володимир Кожан очолював Західноукраїнську спілку промисловців та підприємців та був головою обласної організації об’єднань роботодавців Львівщини. Також був командувачем Галицького козацького округу ВГО “Українське реєстрове козацтво” та почесним доктором університету “Львівський Ставропігіон”.

Бізнесмен обирався депутатом Львівської обласної ради, де засідав у 2006 – 2010 роках. Він був частиною блоку “Наша Україна”. Протягом багатьох років займався благодійністю, за що отримав низку нагород.

Втрати України

  • У віці 66 років помер український музикант Богдан Стефура. Він був звукорежисером “Пікардійської течії” та одним із засновників першого фестивалю “Червона рута”. Він є Заслуженим працівником культури України.
  • Захищаючи рідну країну від росіян, своє життя за незалежність України віддав боксер з Миколаєва Артем Хан. Довгий час його вважали зниклим безвісти – ще з квітня 2022 року. Хлопцю був всього 21 рік.
  • Днями на 72 році життя помер правнук Івана Франка – Юрій Юрачківський. Він був видатним вченим, а також людиною, що стояла біля витоків спортивного бриджу в Україні.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *