Кібератака ГУР на Кремль, підрив мосту в Росії: хронологія 740 дня війни

Хронологія з фронту за 740 день війни / Колаж 24 Каналу (фото бригади “Рубіж” НГУ)

На фронті ситуація залишається напружена, але контрольована українськими захисниками. Водночас окупанти продовжують завдавати ударів по мирних об’єктах, порушуючи закони та звичаї війни.

Понеділок, 4 березня, – це вже з сімсот сорокова доба від початку повномасштабної війни Росії проти України. Про найголовніше за цей день читайте в матеріалі 24 Каналу.

10:12, 4 березня

Загарбники повідомили, що 3 березня в Україні загинув командир розвідки бригади Espanola. Окупанта звали Вячеслав Суботін, він мав позивний “Вихідний”.

09:59, 4 березня

У Росії на території петербурзького нафтотермінала виявили семиметровий безпілотник із 20 кілограмами вибухівки. Окупанти заявляють, що нібито знешкодили дрон, обійшлося без вибуху.

09:35, 4 березня

Міноборони Франції оприлюднило список зброї, яку Париж передав Україні після початку повномасштабного вторгнення Росії.

Ідеться про системи ППО Mistral, Crotale NG, Samp/T; бронеавтомобілях VAB (250 од), AMX10 (38 од).

Також наша країна отримала 30 гаубиць Caesar, 6 гаубиць TRF1, 4 РСЗВ LRU, 10 важких 120-міліметрових мінометів, понад мільйон набоїв до стрілецької зброї, 60 дронів та 10 систем для виявлення БпЛА.

09:33, 4 березняВажкі бої під Бахмутом

Керівник пресслужби ОСУВ “Хортиця” Ілля Євлаш повідомив, що ворог продовжує атаки на село Іванівське, що на південний захід від Бахмута.

За його словами, бої тривають вже у межах населеного пункту. Крім того, росіяни атакували ЗСУ в Богданівці, що північніше від населеного пункту Часів Яр на Бахмутському напрямку.

09:25, 4 березня

Речник ВМС України Дмитро Плетенчук наголосив, що ситуація в морі протягом періоду широкомасштабної війни змінилася кардинально завдяки морським дронам.

Побачити росіян навіть на південь від Криму або в центральній частині Чорного моря – вже велика рідкість. Ситуація змінилася, розклад змінився саме завдяки роботі українських морських дронів.

08:53, 4 березня

У мережі показали, який вигляд має штаб Чорноморського флоту в Севастополі. У вересні 2023 року його атакувала Україна.

Власне, на кадрах видно, що окупанти ніяк не відбудували пошкоджену будівлю. Вона так і залишилися частково без даху, а також зі зруйнованими стінами.

Вигляд штабу Чорноморського флоту Росії / Фото телеграм-каналу “Кримський вітер”

08:30, 4 березняПідрив мосту в Росії

У Самарській області Росії прогримів вибух на залізничному мості; довелося зупинити рух поїздів. Телеграм-канали спершу написали, що невідомі намагалися підірвати опору переправи.

Згодом в українській розвідці підтвердили, що “міст був пошкоджений шляхом підриву його силових конструкцій”. Як стверджують у ГУР, окупанти перевозили військові вантажі через міст.

08:24, 4 березняКібероперація розвідки

Кіберфахівці ГУР завдяки успішній DDoS-атаці отримали доступ до серверів міністерства оборони Росії.

Наша розвідка внаслідок операції заволоділа масивом секретної службової документації Кремля.

Одержана інформація дозволяє встановити повну будову системи російського міноборони та його ланок,
– ідеться в повідомленні.

У ГУР додають, що аналіз отриманих даних допоміг ідентифікувати генералітет ворога та інших російських посадовців.

07:45, 4 березня

Аналітики з ISW вважають, що будь-які заяви Росії про зацікавленість у мирних переговорах – це спроби введення в оману.

Мета Кремля, як стверджують експерти, – здобути поступки з боку Заходу щодо суверенітету та територіальної цілісності України.

Водночас Москва намагається перекласти відповідальність за відсутність діалогу на Київ та весь цивілізований світ.

07:40, 4 березняШалені втрати Росії

У Генштабі проінформували, що бойові втрати ворога за добу становлять 1150 одиниць бойового складу. Загалом від початку повномасштабного вторгнення Росія втратила 417 950 військових.

07:26, 4 березня

Українська розвідка заявила, що на території нашої держави налагодили виробництво аналогів західних бронемашин M113, MaxxPro і Humvee під назвою “Лис”, “Сікач” і “Характерник”.

“Дивовижна історія, коли на місці зуміли відновити, не втративши бойові можливості, з наявних матеріалів або з техніки, яка вже не була придатна”, – заявив речник ГУР Андрій Юсов.

04:19, 4 березняЯдерні погрози

Нещодавно Кремль провів випробування міжконтинентальної балістичної ракети “Ярс”.

За словами ветерана війни Євгена Дикого, росіяни бачать, як європейці почали останнім часом активно підтримувати Україну.

Тому й Москва намагається вселити страх у західну аудиторію, послабити підтримку Києва з боку партнерів.

01:43, 4 березня

Розслідувачі видання The Insider заявили, що спецслужби Росії допомогли сховатися Яну Марсалеку від європейських правоохоронців, перевтіливши його у священника.

Власне, Ян Марсалек – найбільш розшукуваний фінансовий злочинець в Європі, операційний директор платіжної компанії Wirecard.

Журналісти довели, що шахрай переховується або у Росії, або у Білорусі. Ба більше, у нього є давні зв’язки зі спецслужбами країни-агресорки. Звербувала Марсалек російська модель Наталья Злобіна.

00:03, 4 березняПекін на боці “миру”

Минулого тижня Китай відправив свого спецпредставника до Росії, України та країн ЄС для “врегулювання військового конфлікту”.

Будь-яке обговорення політико-дипломатичного врегулювання неможливе без участі Росії та врахування її інтересів у сфері безпеки,
– заявив Лі Хуей після зустрічі з представником МЗС Росії.

Він наголосив, що без діалогу вирішити конфлікт неможливо. Також зазначив, що Китай готовий взяти на себе роль посередника і сприяти мирним переговорам між Україною, Росією та іншими сторонами.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *