Софт, шифри, секретні документи: кіберфахівці ГУР зламали міноборони Росії

ГУР зламало міноборони Росії / Колаж 24 Канал

Кіберфахівці Головного управління розвідки провели чергову успішну спецоперацію проти агресора. У результаті DDoS-атаки вдалося отримати доступ до серверів міністерства оборони Росії.

Одержана внаслідок атаки інформація дозволяє встановити повну будову системи російського міноборони та його ланок. Про це інформує 24 Канал.

Що відомо про атаку на вороже міноборони

Внаслідок успішної DDoS-атаки наша спецслужба володіє програмним забезпеченням для захисту інформації та шифрування, яке використовувало міноборони Росії. Окрім того, масивом секретної службової документації ворожого міністерства війни.

Кіберфахівці зламали російські міноборони / Фото ГУР

Йдеться про накази, звіти, розпорядження, доповіді, а також інші документи, які циркулювали між 2000 структурних одиниць силового відомства держави-агресора.

Одержана інформація дозволяє встановити повну будову системи російського міноборони та його ланок. Аналіз отриманих даних також допоміг ідентифікувати генералітет, інших високих керівників структурних підрозділів МО Росії, а ще заступників, помічників, спеціалістів – усіх, хто використовував софт для електронного документообігу під назвою “бюрократъ”,
– зазначили в ГУР.

Зокрема, у розпорядженні воєнної розвідки України опинилася службова документація заступника міністра оборони Росії Іванова Тімура Вадімовіча. До речі, зауважили в ГУР, цей заступник Шойгу відіграв важливу роль у тому, що кібератака стала успішною.

Робота у кіберпросторі росії, спрямована на перешкоджання й параліч діяльності відповідальних за війну проти українського народу силових органів та посадовців держави-агресора, триває. Далі – буде!
– підкреслили в Головному управлінні розвідки.

Кіберфахівці Blackjack атакували агресора

  • Зауважимо, що в січні Blackjack атакували російське державне підприємство, що виконує всі будівельні підряди для міністерства війни Росії.
  • Кіберволонтери майстерно проникли до бази даних й отримали 1,2 терабайта цінних даних. Зокрема, технічну документацію на понад 500 об’єктів міноборони Росії.
  • “Критично важливу інформацію про російські військові об’єкти, які вже завершені, перебувають на етапі будівництва/реконструкції або заплановані до зведення, передали для Сил безпеки та оборони України”, – повідомили в ГУР.
  • Додали, що в межах кібероперації усі вказані дані були видалені з серверів підприємства Росії. Це на певний час паралізує будівництво нових об’єктів російських терористів.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *