Класика жанру, – у ЗСУ розповіли, як вдалося відбити найбільший танковий штурм Росії за 2 роки

Ворог під час штурму втратив техніку / В ЗСУ розповіли, як вдалося відбити найбільший танковий штурм ворога

Росія наприкінці березня 2024 року спробувала здійснити найбільший танковий штурм під Авдіївкою з жовтня 2023 року. Проте ворог зазнав втрат і в ЗСУ розповіли, як це відбувалось.

Бій відбувся 30 березня. Українських бійців намагались атакувати 36 танків та 12 ворожих БМП. Військовослужбовець 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цихоцький розповів в ефірі телемарафону, що на Авдіївському напрямку росіяни намагаються прорватись постійно.

Сергій Цихоцький заявив, що росіяни там постійно проводять штурмові дії, ведуть розвідку. Проте наразі окупантам це не вдається. Попри це, ворог постійно використовує штурмові піхотні малі групи.

Як ЗСУ на Авдіївському напрямку знищили 12 танків на 8 БМП противника

Працювали наші сусіди більш активно за допомогою старшого начальника. Я тут маю на увазі артилерію. Класика жанру. Тому що вся ця техніка, в першу чергу – важка бронетехніка, це перша мішень. Завжди концентрація уваги йде на те, що може проникнути в нашу оборону і має броню. Тому туди концентруються всі сили,
– розповів Сергій Цихоцький.

Військовослужбовець 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка додав, що майстерність наших воїнів дає такі результати.

“Працює артилерія, підіймаються дрони, які, в першу чергу, й виявляють противника. Потім противник панікує, тому що починаються прильоти”, – розповів військовий.

Сергій Цихоцький пояснив, що окупанти кидали техніку та втікали з поля бою. Далі наші військові:

  • добивали піхоту, яка розбігалась;
  • допалювали техніку, щоб її не можна було по-новому налагодити й знову запускати в роботу.

Військовий також розповів, чи застосування важкої бронетехніки на рівні батальйону є ознакою того, що росіяни готують наступ саме на цьому напрямку.

В напрямку Тоненького, Невельського, Нетайлового у них (росіян – 24 Канал) після захоплення Авдіївки це кожного дня відбувається… Зараз вони наступають 4 – 5 людей. До цього були випадки, коли вони в одному місці залучали техніку, а одночасно група до 30 чоловіків наступала на Невельське,
– розповів військовий.

Офіцер Збройних Сил України Іван Матейко раніше говорив, що важко пригадати, щоб одночасно рухався цілий посилений танковий батальйон.

“Те, що на Авдіївському напрямку гаряче, – це не те слово. В поле зору осінтерів потрапив наразі найбільший штурм. За весь час повномасштабки, так, щоб одночасно рухався цілий посилений танковий батальйон – важко пригадати. Мабуть, і не було”, – пояснив офіцер.

За його словами, росіяни тиснуть, закидають фронт “м’ясом”, виснажують і займають позиції. Окупанти штурмують переважно в темну пору доби чи під час туману.

ЗСУ знищили цілу колону ворога під Авдіївкою

  • Українські військові 30 березня 2024 року на дорозі від окупованого Тоненького до села Уманське на Авдіївському напрямку відбили механізовану ворожу атаку чисельністю в батальйон. Це перша спроба удару ворога з часу початку операції із захоплення Авдіївки, тобто з кінця жовтня 2023 року.
  • Українські військові знищили 12 з 36 танків, 8 бойових машин з 12.
  • Журналісти писали, що українські Сили оборони використали свою стандартну тактику. Зокрема, наші військові з допомогою безпілотників виявили російську штурмову групу та розбили її артилерійським обстрілом.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *