Командувачем військ ОК “Захід” призначено генерала Шведюка: що про нього відомо

Коротка версія новини

  • Генерал Володимир Шведюк 15 квітня 2024 року став командувачем ОК “Захід”. Він наголосив, що одне з найголовніших його завдань – зробити командування зразком військової досконалості та тактичної майстерності.
  • Шведюк все життя провів на військовій службі. До свого призначення очолював посади заступника командувача Сил Тероборони ЗСУ, а також очолював угруповання Об’єднаних сил.

Генерал Володимир Шведюк / Фото АрміяInform

Генерал Володимир Шведюк став новим командувачем військ ОК “Захід”. До цього оперативне командування очолював Сергій Літвінов.

Раніше також звільнили командувача ОК “Південь” Андрія Ковальчука. Він вже отримав нову посаду й очолив військову академію в Одесі.

ОК “Захід” очолив Шведюк

Про призначення Шведюка на посаду командувача повідомили в ОК “Захід”. Там також опублікували звернення генерала щодо його нової посади.

Так, у дописі Шведюк повідомив, що від 15 квітня очолив ОК “Захід”, яке він вважає одним з найпотужніших військових з’єднань ЗСУ.

Відсьогодні, маю за честь очолити, без перебільшень, одне із найпотужніших військових з’єднань Збройних Сил України. Дуже вдячний за довіру командуванню, яке поклало на мене цю відповідальну місію. Це велика честь і привілей, і я розумію, що воно несе за собою велику відповідальність перед вами, перед нашими військовими частинами й перед Україною,
– написав Шведюк, коментуючи своє призначення.

Генерал також додав, що нині ОК “Захід” має перед собою низку викликів та завдань, які потребують кропіткої роботи та професіоналізму. Шведюк наголосив, що прагне, аби ОК “Захід” стало зразком військової досконалості та тактичної майстерності.

“Разом ми зміцнимо нашу обороноздатність і продемонструємо непохитну відданість захисту нашої країни. Нам немає іншого вибору, як перемогти. І ми це зробимо”, – наголосив Шведюк.

Що відомо про генерала Шведюка

У мережі не так багато інформації про Володимира Шведюка, адже він не був медійною особистістю. Відомо, що він народився 23 червня 1969 року у Вінницькій області в родині військового. У 1990 році він служив у танкових військах, а після – проходив службу у Німеччині. У періоди 1999 – 2001 та 2019 – 2021 років Шведюк здобував освіту в Національній академії оборони України.

Окрім того, Шведюк також у 2003 році проходив службу у морській піхоті в Криму, а згодом – перейшов до берегової охорони. У 2014 році Шведюк переїхав до Чернівців і повернувся на службу.

У 2015 році Володимир Шведюк став начальником штабу – першим заступником командира 59-ї окремої мотопіхотної бригади. У 2016 році отримав посаду військового комісара Чернівецького обласного військового комісаріату ОК “Захід”;

У період з 2018 по 2019 рік Шведюк знову повернувся на службу до 59-ї окремої мотопіхотної бригади. Там він отримав посаду командира бригади.

До березня 2022 року Шведюк обіймав посаду заступника командувача Сил Тероборони ЗСУ, а після – очолив угруповання Об’єднаних сил. У січні 2024 року генерал також обіймав посаду начальника штабу – заступника командувача Сил ТрО ЗСУ.

Звання бригадного генерала Володимир Шведюк отримав 17 червня 2022 року.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *