Майже третина вчителів не зробила щеплення від коронавірусу

Станом на 29 вересня в Україні вакциновано понад 452 тисячі працівників шкіл, з них майже 280 тисяч (42,7%) отримали повний цикл вакцинації та 172 тисячі (26%) – неповний цикл. Не вакцинованими залишаються 203 тисячі шкільних працівників, що складає 31%.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства освіти і науки.

За словами міністра освіти Сергія Шкарлета, вакцинація серед освітян триває, і окремі області демонструють збільшення показників охоплення щепленням учителів.

«Це надзвичайно важливо, і я дякую колегам за свідомий вибір здоров’я та безпеки. Загалом принаймні однією дозою вакцини від COVID-19 щеплені вже 69% вчителів», – зазначив Сергій Шкарлет.

Також він наголосив, що в Україні наявна достатня кількість вакцин та мобільних бригад, щоб педагоги та персонал шкіл пришвидшили темпи вакцинації й усі без виключення регіони досягли 80%, необхідних для очної роботи шкіл в умовах «жовтої» зони.

Окрім того, міністр підкреслив, що успішність вакцинальної кампанії серед освітян прямо залежить від сумлінності роботи органів місцевої влади. Серед регіонів, де є найбільшою кількість вакцинованого персоналу шкіл (повний цикл), Полтавська, Київська, Житомирська, Вінницька, Черкаська області та місто Київ.

Найменшим показник вакцинації залишається в Рівненській, Львівській, Одеській та Івано-Франківській областях.

коронавірус

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *