Масована атака по Україні: перелік областей, де росіяни пошкодили енергетичну інфраструктуру

Коротка версія новини

  • Окупанти атакували Україну дронами-камікадзе та ракетами різних типів, використовуючи 99 засобів повітряного нападу.
  • Пошкоджені теплові та гідроелектростанції у західних і центральних областях, що спричинило відключення електроенергії.
  • Пошкодження енергетичної інфраструктури були зафіксовані у шести областях.
  • Україні необхідно більше систем ППО для захисту критичної інфраструктури та населення, що є предметом обговорення з міжнародними партнерами.

Енергетична інфраструктура шести областей зазнала пошкоджень / Колаж 24 Каналу (фото: ДТЕК)

29 березня Росія здійснила масовану комбіновану атаку на енергосистему України. За словами прем’єр-міністра України, пошкоджень зазнала інфраструктура у шести областях.

Денис Шмигаль повідомив, що пошкодження енергетичної інфраструктури зафіксовані у Дніпропетровській, Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Черкаській, Чернівецькій областях. У деяких регіонах застосовані аварійні відключення.

Україні потрібно більше систем ППО, щоб убезпечити критичну інфраструктуру та захистити населення. Це головний предмет розмови з нашими міжнародними партнерами,
– заявив прем’єр-міністр.

У Міністерстві енергетики України повідомили, що на Дніпропетровщині, Черкащині та Кіровогращині були обстріляні об’єкти теплової генерації. Цими ударами знеструмлювалися підстанції та, як наслідок, споживачі.

Масований обстріл 29 березня: що відомо

  • Окупанти ще пізно ввечері 28 березня почали атакувати Україну. Спочатку ворог запустив дрони-камікадзе типу “Шахед”, а згодом – атакував ракетами різних типів.
  • Загалом для своєї атаки ворог використав 99 засобів повітряного нападу. Силам ППО вдалося знищити 84 повітряні цілі. Зокрема, противник атакував “Шахедами”, крилатими ракетами та “Кинджалами”.
  • В Укренерго додали, що під час нічної атаки було пошкоджено теплові та гідроелектростанції у західних і центральних областях. У ДТЕК також зауважили, що окупанти вдарили по 3 теплоелектростанціях – серйозно пошкоджено обладнання. Після того, як загроза минула, енергетики почали оперативно ліквідовувати наслідки нічного терору.
  • Також відомо, що Польща знову підіймала в повітря свої винищувачі під час масованого ракетного обстрілу. Перед цим польські винищувачі підіймали 24 березня 2024 року, коли російська ракета залетіла в повітряний простір країни.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *