Медведчук хоче поновити адвокатську діяльність в Україні

Віктор Медведчук / Європейська правда

Кум Путіна Віктор Медведчук хотів відновити право на заняття адвокатською діяльністю в Україні. Київський окружний адмінсуд йому відмовив, однак зрадник не здається.

Так, після того, як Київський окружний адмінсуд відмовив Медведчуку, той оскаржив це рішення в апеляції. Про це громадській ініціативі “Голка” стало відомо з тексту судової ухвали.

Чому адвокати вимагають змінити закон “Про адвокатуру” і до чого тут Медведчук

Медведчука позбавили права на заняття адвокатською діяльністю за рішенням Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київщини, до якої зверталися адвокати Ілля Костін та Роман Тикало.

Однак він хоче повернути собі право бути адвокатом.

Ухвала суду / “Голка”

Маємо усвідомлювати, що в Асоціації адвокатури досі діє монополія соратників Медведчука і цю монополію очолює Лідія Ізовітова. У звіті Єврокомісії прямим текстом написано, що ми маємо змінювати законодавство про адвокатуру. Нагадую всім, що воно було створене за часів зрадника Януковича і його посіпака Портнов дуже радів закону “Про адвокатуру”,
– повідомили адвокати.

Вони заявили, що цей закон дозволяє соратникам Медведчука з 2012 року тримати у заручниках всіх адвокатів.

Чому це загрожує і судовій реформі

Ілля Костін та Роман Тикало зазначили, що огляду на те, що саме адвокатура дає кадри в прокуратуру і суди, то є загроза і для судової реформи.

Змінити закон – це задача профільного комітету, який очолює Денис Маслов, але вони цей процес навіть не починали,
– додав адвокат Костін, який пішов добровільно служити в ЗСУ.

До слова, раніше громадська ініціатива “Голка” дослідила зв’язки телеграм-каналів і виявила кремлівську мережу, яка дискредитує судову реформу та громадський сектор, який контролює її проведення.

Найбільше репостів у цій мережі в адвоката Ростислава Кравця, який з’явився 14 березня у програмі “Сніданок з 1+1”. Раніше у цю ж програму запрошували нардепа Олександра Дубінського, що викликало обурення медіаспільноти.

Нагадаємо, що Дубінського звинувачують у державній зраді.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *