Мера Києва просять забезпечити пільговий проїзд студентам

Мера Києва Віталія Кличка просять забезпечити пільговий проїзд у міському громадському транспорті для учнів закладів професійної та професійно-технічної освіти та студентів і курсантів невійськових закладів фахової передвищої та вищої освіти.

Про це йдеться у спільному листі-зверненні до мера Києва Віталія Кличка від Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки та Ради ректорів Київського вузівського центру.

У листі повідомляється, що Рада ректорів Київського вузівського центру отримала лист, у якому зазначено, що «з метою збереження права пільгового проїзду студентів столиці, вищим навчальним закладам м. Києва необхідно забезпечити інтеграцію студентського квитка з АСОП шляхом замовлення або виготовлення його з відповідним транспортним додатком АСОП».

Але наразі більшість студентів користуються студентськими квитками державного зразка, що виготовлені без вмонтованих чип-модулів МіfarePlus S 2К.

«Зважаючи на відпускний період під час літніх канікул у працівників ЗВО, у тому числі осіб, відповідальних за замовлення студентських квитків, та враховуючи відсутність фінансових можливостей, замовлення закладами вищої освіти для студентів студентських квитків з транспортним додатком АСОП може бути здійснене не раніше 2022 року», – зазначається у листі.

Автори звернення наголошують, що впровадження та функціонування автоматизованої системи обліку оплати проїзду в Києві не повинно бути перешкодою у забезпеченні студентів закладів вищої освіти та учнів закладів професійно-технічної освіти у забезпеченні пільговим проїздом у міському громадському транспорті.

фінансування освіти

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *