В Німеччини є важелі тиску на Росію, – Куса пояснив, чому держава обирає компроміс

Мовиться про інвестиції в енергетичні структури, гарантії газового транзиту після 2024 року та реакція Німеччини на чергову агресію Росії проти нашої держави. Про це в ефірі розповів експерт Українського інституту майбутнього Ілія Куса.

Зверніть увагу Якщо Москва використовуватиме газ, як зброю, Берлін пообіцяв заходи, – ЗМІ про угоду з США

Як ЄС може тиснути на Росію

За його словами, Європейський Союз, зокрема Німеччина, мають вплив на державу-окупанта. Адже ЄС – це великий ринок для російських товарів. Їхня торгівля останні роки тільки збільшилась.

В Німеччини є важелі впливу на Росію. Але чи змінять вони ситуацію, навіть якщо їх впровадять, це інше запитання,
– наголосив експерт.

Крім того, як він відзначив, Росія енергетично залежить від Євросоюзу. Тобто в Німеччини та інших країн залишаються важелі впливу на державу-агресора щодо енергетичного співробітництва.

Відзначимо! Якщо газопровід добудують, то Україна зазнаватиме величезних втрат. За словами аналітиків, наразі складно говорити про компенсації для нашої держави через “Північний потік-2”. Куса: Сторони схильні шукати компроміс

Німеччина з одного боку, не хоче нашкодити собі і втратити на “Північному потоці-2” гроші та робочі місця, а, можливо, і репутацію. З іншого боку, є лобі, яке виступає проти добудови газопроводу.

Попри це, сторони завжди схильні шукати компроміс більше, ніж йти у конфронтацію. Здавалось, це очевидно упродовж 7 років,
– відзначив Куса.

Він зауважив, що скоріш за все, питання “Північного потоку-2” і його подальший вхід в експлуатацію, пов’язаний зі спробою західних партнерів вивести Україну та Росію на якийсь компроміс. “Їм тепер буде вигідно, щоб Україна і Росія поліпшили свої відносини. Відтак “Північний потік-2″ можна буде не чіпати”, – додав експерт.

Коротко про “Північний потік-2”: що відомо

  • Це російський трубопровід, який будує держава-окупант, щоб постачати газ в обхід України.
  • Після зустрічі з Ангелою Меркель Зеленський заявив, що погляди його і німецької канцлерки відрізняються
  • США ввели нові санкції проти компаній і суден з Росії, які пов’язані з “Північним потоком-2”.

Експерт пояснив позицію Німеччини щодо “Північного потоку-2”: дивіться випуск WTF

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *