“Ми говоримо про існування цілої країни”: у Німеччині прокоментували заклик не бити по НПЗ Росії

Удари по російських НПЗ / Колаж 24 Каналу

Україна продовжує завдавати ударів по російських нафтопереробних заводах. У Німеччині відреагували на такі дії нашої держави.

Депутатка Європейського парламенту від Німеччини Віола фон Крамон-Таубадель у ексклюзивному тексті 24 Каналу розповіла, як у Європі сприймають удари України по російських НПЗ. Вона вважає, що вимога американців не бити по російських НПЗ була абсолютно неприйнятна, особливо з тієї причини, що ціна на нафту може зрости, адже мовиться про саме існування України.

“Шокована і розчарована”

Вона зазначила, що це абсолютно нормально.

Як ви можете у США, сидячи по інший бік Атлантики, казати, щоб цього не робили? Я була справді шокована, коли прочитала це. Шокована і розчарована,
– сказала Віола фон Крамон-Таубадель.

За її словами, це сильний сигнал, що підриває амбіції України звільнити територію.

Вона пояснила, що в Німеччині ті люди, із якими вона зазвичай працює, сказали, що це дійсно важливо. За словами депутатки, якщо не принести війну в російське суспільство, цивільні там ніколи не зрозуміють, що таке війна.

Тому я вважаю, що цілком справедливо принаймні спробувати націлитися на деякі об’єкти інфраструктури. Це лише дещо з того в порівнянні з тим, що росіяни роблять з вами щодня у великому масштабі,
– додала євродепутатка.

Україна вдарила по заводах у Татарстані

  • У Росії заявляють, що 2 квітня 2024 року вперше від початку повномасштабної війни дрони атакували Татарстан. Там повідомляють, що два БпЛА нібито прилетіли на заводи в Єлабузі та Нижньокамську.
  • Спочатку російські ЗМІ писали про влучання в НПЗ Татарстану, однак згодом виправили інформацію. Російські ЗМІ пишуть, що, імовірно, під ударом опинилися заводи, які виробляють ударні дрони типу “Шахед”.
  • Пошкодження отримав комплекс із восьми хостелів, який збудували для співробітників особливої економічної зони та студентів місцевого коледжу “Алабуга Політех” у 2022 році. Один із них (“Герон”) дуже постраждав.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *