Мінфін та профспілка напрацюють механізм фінансування освіти

Міністерство фінансів спільно з роботодавцями та профспілками готове напрацьовувати такий механізм фінансування, який би забезпечив добробут та захист громадян.

Про це сказав заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев за результатами зустрічі з представниками профспілок та роботодавців, у ході якої було обговорено питання формування основних показників держбюджету 2022 року.

За його словами, підготовка проекту Державного бюджету України на 2022 рік здійснюється в умовах обмеженого фінансового ресурсу з урахуванням необхідності підготовки збалансованого та реалістичного проекту.

«Відбулись дискусії з головними розпорядниками бюджетних коштів щодо визначення пріоритетних напрямів фінансування. Один із головних пріоритетів – це обороноздатність країни, фінансування медицини та підняття заробітних плат медикам. Плануємо на наступний рік закласти по зведеному бюджету на рівні 4,5% ВВП на охорону здоровʼя», ‒ повідомив заступник міністра фінансів.

Також у Міністерстві фінансів повідомили, що під час наради обговорювались основні аспекти державного бюджету на 2022 рік, зокрема, питання формування механізму обрахунку заробітної плати педагогам.

фінансування освіти

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *