Міносвіти рекомендує школам розпочати канікули

Міністерство освіти і науки рекомендує закладам загальної середньої освіти оголосити канікули з 18 жовтня 2021 року. У відомстві просять педагогічні ради шкіл відповідально поставитися до зазначеної рекомендації.

Про це повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет, реагуючи на ініціативу Міністерства охорони здоров'я щодо оголошення дострокових канікул.

За його словами, за минулий тиждень захворюваність на COVID-19 стрімко зросла на всій території України.

«Відповідно до рішення Національної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і пропозиції МОЗ, Міністерство освіти і науки рекомендує закладам загальної середньої освіти оголосити канікули з 18.10.21», – повідомив міністр освіти.

Міністерство освіти і науки також звернулося до місцевих органів влади з рекомендацією вжити невідкладних заходів, спрямованих на збереження здоров’я дітей та працівників шкіл.

«Чинним законодавством передбачено, що структура і тривалість навчального року й відпочинку між ними визначаються виключно рішенням педагогічної ради закладу освіти. А тому, звертаючись до педрад, прошу відповідально поставитися до рекомендацій МОН», – зазначив Сергій Шкарлет.

коронавірус

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *