Мобілізація 500 тисяч громадян: Шмигаль відповів, чи є у цьому потреба зараз

Денис Шмигаль прокоментував мобілізацію / Колаж 24 Каналу

У суспільстві триває дискусія щодо призову до Збройних Сил України. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що потреби мобілізувати пів мільйона громадян наразі немає.

Він зазначив, що Україна провела оцінку цього питання. Вона показала, що така кількість військових наразі не потрібна.

Шмигаль про мобілізацію

Як зазначив Денис Шмигаль, наразі немає потреби у мобілізації 500 тисяч громадян. За його словами, оцінка показала, що такі масштаби призову не потрібні. Ця оцінка враховує також ротації, які відбуваються на передовій, і озброєння, яке надходить.

Ми продовжимо боротьбу, якщо отримаємо підтримку від наших партнерів щодо артилерійських снарядів, ракет дальнього і середнього радіусу дії,
– додав Шмигаль.

Також прем’єр прокоментував питання фінансування з боку США. Він зазначив, що уряд веде “активний діалог” з членами Конгресу від обох партій. Політик дав зрозуміти, що очікує позитивних новин “цього місяця або максимум наступного місяця”.

Законопроєкт про мобілізацію: останні новини

  • Комітет національної безпеки, оборони та розвідки підтримав ряд важливих правок до законопроєкту. Наприклад, електронний кабінет впроваджується як право, а не обов’язок. Окрім цього, Комітет відхилив норму про електронні повістки.
  • Депутат від партії “Голос” Роман Лозинський розповів про шанси ухвалення норми про економічне бронювання. Він дуже сумнівається, що ця норма набере необхідну кількість голосів. Нагадаємо, що в Офісі президента вважають, що встановити порог для економічного бронювання слід у розмірі 30 – 35 тисяч гривень на місяць.
  • Водночас 18 березня Роман Лозинський розповів, що до правок про штрафи й покарання для ухилянтів від мобілізації Комітет досі не дійшов. Він зазначив, що зараз не налагоджена робота з правоохоронним комітетом. За його словами, до фінального результату ще далеко.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *