Могли накопичити, однак є “але”, – у ВМС відреагували на можливі обстріли “Калібрами”

Коротка версія новини

  • Майже весь флот Росії покинув Крим, залишившись лише один ракетоносій.
  • Україна знищила третю частину ворожого флоту.
  • Головна мета України – повна відсутність російських військових кораблів у Чорному та Азовському морях.
  • Втрата потужних кораблів вплинула на логістику ворога, адже знищено 3 десантні кораблі.
  • Рух через Кримський міст ускладнений через операції ГУР і СБУ. Це впливає на переправлення вантажів.

У ГУР повідомили, що найближчим часом Росія може застосувати крилаті ракети “Калібр”. Останнім часом вони їх накопичували. Відомо, що ці ракети базуються, зокрема й на кораблях.

Речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук розповів 24 Каналу, що для окупантів така зброя справді є чи не найціннішим активом. За його словами, не варто думати, якщо ворог не виводить своїх кораблів, то так триватиме завжди.

Чи намагаються росіяни приховати носії своїх ракет

Противник справді міг накопичувати боєкомплект. На жаль, це він робить, навіть попри санкції, хоча не в тому обсязі, який був раніше. Проте українців завжди закликають не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

Звісно, вони могли накопичувати, але враховуючи ту величезну паузу, яку вони витримали в застосуванні, то цілком можливо, що вони їх накопичили й скоріш за все ВПК все одно їх робить,
– розповів Дмитро Плетенчук.

Він додав, що у Росії була проблема з логістикою, яка мала стати тимчасовою, але затягнулася в часі. Насправді це не таке складне обладнання для того, щоб завантажувати “Калібри”, наприклад, у Новоросійську.

Але все-таки технічні характеристики цих ракет виявилися зовсім не такими, якими їх малювала російська пропаганда. Ці цілі досить нам знайомі, навіть попри те, що фактично повномасштабний напад Росії розпочався з обстрілів саме цими ракетами,
– додав Плетенчук.

Однак траплялися випадки, коли ці ракети збивали навіть великокаліберними кулеметами з землі. Отже, тривогою у жодному разі не можна нехтувати, але поки можна констатувати, що носії крилатих ракет не застосовується і в море вони фактично не виходять,

Один вихід двох субмарин на пів дня, ну це виходом назвати досить складно,
– підкреслив речник Військово-морських сил.

Ситуація у Чорному морі: головне

  • Майже весь флот Росії покинув Крим. Там залишився лише один ракетоносій, який ще ні разу не запускав ракет. Мовиться про “Циклон”. Бойові одиниці, які є цінними для ворога, перебазували в інші місця.
  • Завдяки потужним ударам України Чорноморський флот серйозно скорочується. Відомо, що вдалося знищити третю частину ворожого флоту. У ВМС наголосили, що головною метою України є повна відсутність російських військових кораблів у Азовському та Чорноморському регіонах.
  • Втрата потужних кораблів суттєво вплинула на логістику ворога. Виведено з ладу 3 великі десантні кораблі. Переправлення вантажів суднами є найдешевшим способом. Також треба зважати на те, що рух Кримським мостом ускладнений, завдяки операції ГУР і СБУ.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *