МОН підтримує скасування відстрочки для деяких студентів

Деякі люди використовують вищу освіту, щоб обійти мобілізацію.

Про це заявили у Міністерстві освіти і науки, коментуючи законопроєкт, що передбачає скасування відстрочення для деяких студентів.

У МОН наголошують, що вступ до закладу вищої освіти має бути свідомим вибором, а не формальністю для отримання довідок і дозволів.

«Прагнемо, щоб студенти вступали до ЗВО за власним бажанням, а не через вимушені обставини. На жаль, цифри вказують на те, що такі ризики є. У 2022 році категорія студентів-чоловіків віком старше за 25 років збільшилася на 55 тисяч у порівнянні з даними за 2021 рік, зокрема на 33 тисячі на магістерському рівні. Бачимо, що деякі люди використовують вищу освіту, щоб обійти мобілізацію», – зазначають у Міносвіти.

Зареєстрований у Верховній Раді законопроєкт передбачає внесення змін до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо скасування відстрочення для деяких студентів. Йдеться про те, що відстрочення не буде розповсюджено на чоловіків після 30 років, які вступають до закладу освіти й здобувають непослідовну вищу освіту.

Водночас відстрочення зберігатимуть для тих, хто ще не досяг 30 років і здобуває послідовну освіту.

«МОН підтримує цю ініціативу.  Вища освіта має стати місцем, де процвітає чесність і гідність кожного українця. Працюємо над цим!», – заявили у відомстві.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *