МОН поширюватиме знання про події Голокосту

Міністерство освіти і науки поширюватиме знання про трагічні події Голокосту в Україні та Європі.

Про це йдеться у Меморандумі про партнерство, що підписаний міністром освіти Сергієм Шкарлетом та Генеральним директором Благодійної організації «Меморіал Голокосту «Бабин Яр» Максимом Яковером.

Меморандум передбачає спільні дії щодо поширення знань про трагічні події Голокосту в Україні та Європі, застосування сучасних методик для практичної роботи з використанням новітніх освітніх інструментів, розвитку проєктної діяльності серед вчителів, школярів та студентів.

За словами Максима Яковера, вже незабаром школярам буде запропоновано абсолютно новий підхід до вивчення історії Голокосту.

«Разом із вивченням матеріалів за підручниками учні зможуть спробувати себе в ролі дослідників, дізнаватися нове на практиці, працюючи з першоджерелами. Для цього ми представимо освітню онлайн-платформу, куди учні зможуть додавати знахідки з домашніх архівів та оцифровані в місцевих музеях артефакти, спогади родичів про Другу світову війну. Також цієї осені запустимо інтерактивні аудіоекскурсії Бабиним Яром. А 29 вересня, до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру, проведемо Національний урок пам’яті», – сказав директор Благодійної організації «Меморіал Голокосту «Бабин Яр».

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *