МОН презентувало дорожню карту просування гендерної рівності

МОН презентувало Модельну дорожню карту просування гендерної рівності в системі професійної освіти.

Презентація відбулась на форумі «Розбудова гендерної рівності у профтехосвіті» у межах проєкту «Підтримка пілотних регіонів щодо просування гендерної рівності».

За словами генеральної директорки директорату професійної освіти МОН Ірини Шумік, серед педагогів профтехів залишається багато людей, яким притаманні гендерні стереотипи.

«Сучасна випускниця профтеху може бути столяркою, поліцейською і навіть зварницею, а випускник – професійним кухарем або кравцем. Якщо учні все більше розуміють, що значення у виборі професії має лише любов до майбутнього фаху, то серед менеджементу та педагогів профтехів ми зустрічаємо ще досить багато людей, яким притаманні гендерні стереотипи. Саме для того щоб позбутися упереджень, ми створили Модельну дорожню карту гендерної рівності, яка допоможе кожному профтеху створити гендерно толерантне та рівне середовище», – зазначила Ірина Шумік.

Серед пріоритетів просування гендерної рівності документ визначає створення інструментів та механізмів протидії гендерній дискримінації, підвищення рівня гендерної грамотності працівників профтехів та подолання гендерних стереотипів щодо вибору професії.

Також просування гендерної рівності передбачатиме створення гендерночутливого освітнього середовища, зокрема фізичного, та аналіз навчальних програм на предмет наявності гендерної складової.

ЗАВАНТАЖИТИ ДОРОЖНЮ КАРТУ

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *