МОН просить ЄС сприяти у проведенні НМТ

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет звернувся до Президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн з проханням сприяти проведенню НМТ у 2023 році.

Про це він сказав під час засідання Уряду України та Колегії Європейської комісії, що відбулося у Києві.

Також міністр освіти і науки подякував європейським партнерам за надану підтримку освітній сфері. Зокрема, за цільове фінансування швидкої відбудови українських шкіл, фандрайзингові кампанії для покриття актуальних потреб у ноутбуках, шкільних автобусах та допомогу у друці підручників.

«Однак військова агресія рф триває. Окупанти намагаються позбавити українських дітей можливості здобувати освіту – нищать школи, дитячі садки, університети, спалюють українські підручники. Проте освітній фронт незламний і дає гідну відсіч ворогові», – зазначив Шкарлет. 

Окрім підтримки щодо проведення НМТ, міністр освіти і науки звернувся до представників Єврокомісії з проханням розглянути можливість скасувати внески асоційованої участі України в Програмі «Горизонт Європа» та можливість підтримати українську професійну освіту.

Як відомо, НМТ цього року вже вдруге, окрім України, буде проводитися в інших країнах. Наразі триває узгодження переліку міст за кордоном, у яких відбуватиметься тестування українських вступників, які перебувають за межами України.  

Вступ.ОСВІТА.UA в Telegram.

ЗНО

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *