МОЗ не планує примусової вакцинації вчителів

У Міністерстві охорони здоров'я наполягають, що вакцинація педагогічних працівників від коронавірусу в Україні є добровільною і безоплатною.

Про це в ефірі телеканалу Україна 24 сказав речник МОЗ Роман Борщ.

За його словами, наразі Міністерство охорони здоров'я проводить просвітницьку роботу серед працівників освіти, щоб стимулювати їх зробити щеплення від коронавірусу COVID-19. Водночас вакцинація є добровільною.

Він також зауважив, що освітяни є однією з основних груп ризику, оскільки в своїй роботі вони щоденно контактують з великою кількістю людей, і мають підвищений ризик захворіти на COVID-19.

Окрім того, він нагадав, що при переході у жовту чи помаранчеву зону карантину заклади освіти зможуть продовжувати звичне навчання лише якщо у них буде вакциновано 80% працівників.

«Це є одним з найперших заходів, які мають стимулювати вчителів і працівників освіти щепитися і таким чином вберегти себе, своїх рідних, колег, і забезпечити таким чином очне навчання… Також ми продовжуємо спільно з Міністерством освіти та науки і просвітницьку роботу, забезпечуємо всією необхідною інформацією про процес вакцинації, про вакцини», – зазначив він.

На запитання, чи розглядає МОЗ способи, щоб більш наполегливо стимулювати освітян до вакцинації, Борщ зазначив, що наразі не передбачено примусової вакцинації.

«Є в нас постанова Кабінету Міністрів, що чітко регламентує, в яких випадках може працювати заклад чи не може… Наразі в Міністерстві не розглядається будь-який примусовий елемент або щеплення будь-яких груп населення», – сказав речник Міністерства охорони здоров'я.

коронавірус

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *