МОЗ вводить додаткові обмеження для жовтої зони

Кабінет Міністрів внесе зміни до постанови про адаптивний карантин, якими, зокрема, запровадить вимогу про повну вакцинацію працівників і відвідувачів, а також скоротить термін дії жовтого COVID-сертифікату до 30 днів із 120-ти.

Про це під час засідання уряду сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, повідомляє Укрінформ.

За його словами, Україна має готуватися до можливого повторного зростання випадків COVID-19.

«Тому МОЗ пропонує внести зміни в постанову про карантин №1236. Зміни стосуються правил у жовтому рівні епідемічної небезпеки», – сказав Ляшко.

Передбачається, що в жовтій зоні для роботи потрібен буде повний курс вакцинації як для працівників, так і для відвідувачів.

Крім того, змінюється термін дії жовтого COVID-сертифікату, який свідчив про проведення першого щеплення проти коронавірусу.

«Він буде становити 30 днів. Раніше він був чинним 120 днів», – сказав Ляшко.

Міністр також зазначив, що у жовтій зоні представники громадських закладів харчування, закладів культури, спортзалів тощо повинні будуть обов'язково зчитувати QR-коди сертифікатів. Для цього не потрібно додаткового обладнання, зробити це можна зі смартфона за допомогою застосунку «Дія».

«У випадку відсутності у відвідувачів чи працівників необхідних документів власник закладу при перевірці може сплатити штраф від 34 тисяч до 170 тисяч грн», – зазначив Ляшко.

коронавірус

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *