На бойових завданнях їх давно не бачили, – Буданов про проблеми росіян зі стратегічною авіацією

Коротка версія новини

  • Керівник розвідки Міноборони розповів про стан російської стратегічної авіації, зазначивши, що літаки підтримуються для перельотів та пуску ракет.
  • Борти Ту-160 та Ту-22 рідко використовуються для бойових завдань, оскільки ворог береже їх ресурс та обмежено підіймає для пусків ракет.
  • Українська авіація, за словами Буданова, здатна виконувати поставлені цілі.

Буданов розповів про проблеми росіян зі стратегічною авіацією / Колаж 24 Каналу

Росія має проблеми зі стратегічною авіацією та бомбардувальниками. Ворог використовує їх лише для пусків ракет.

Про це в ефірі телемарафону заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов. Він наголосив, що мовиться про борти Ту-95, Ту-160 та Ту-22, передає 24 Канал.

У якому стані російська стратегічна авіація

За словами Буданова, борти стратегічної авіації підтримують лише для того, щоб вони могли перелетіти з одного аеродрому на інший та запустити ракети. Що ж стосується використання бомбардувальників під час виконання бойових завдань, то про це немає й мови.

Все, що росіяни роблять, це – виключно підтримують їхній (літаків – 24 Канал) стан для того, щоб вони могли злітати та випускати ракети. Щодо Ту-95, всі ж бачать, вся їхня діяльність – це переліт з одного аеродрому на інший, навантаження ракетами, далі зліт, пуск ракет і відхід,
– заявив Буданов.

Очільник розвідки наголосив, що борти Ту-160 вже давно ніхто не бачив на бойових завданнях, окрім того – їх також не використовують для пусків ракет. Буданов припускає, що ворог береже ресурс цих бомбардувальників. Також досить обмежено ворог використовує літаки Ту-22. Буданов зауважив, що ворог підіймає їх лише раз на тиждень для пусків ракет.

“Проблеми великі є в них. Вони у своїх документах, особливо по Ту-22, прямо пишуть, що потрібно добивати їх ресурс і в принципі забувати про цей вид авіації”, – наголосив очільник ГУР.

Водночас, говорячи про стан української авіації, Буданов наголосив, що вона може виконувати поставлені цілі.

Росіяни збили у Криму власний літак

У тимчасово окупованому Криму 28 березня окупанти збили власний винищувач Су-27. Сталося це у небі над Севастополем.

Десятки свідків стверджували, що по літаку відпрацювали з російських систем ППО в Інкермані. За повідомленнями у мережі, пілот винищувача буцімто зміг катапультуватися, а ось літак розлетівся на друзки на окупованих територіях.

Водночас окупаційна влада заперечує збиття винищувача. Зокрема так званий “губернатор” Севастополя Міхаіл Развожаєв заявив, що винищувач не збивали – просто “щось трапилося з технікою”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *