На Полтавщині ворог влучив в обʼєкт енергетичної інфраструктури: спалахнула пожежа

Вибухи у Полтаві 8 травня / Колаж 24 Каналу

Вночі 8 травня росіяни знову запускали по Україні дрони-камікадзе та ракети. Зокрема, гучні вибухи чули у Полтавській області.

Вже зранку місцева влада підтвердила атаку на регіон. На жаль, не вдалося уникнути влучання в обʼєкт енергетичної інфраструктури, там спалахнула пожежа.

Наслідки атаки на Полтавщину

Голова Полтавської ОВА Філіп Пронін підтвердив, що вночі 8 травня в регіоні було гучно. Попри вдалу роботу протиповітряної оборони, на жаль, є влучання в обʼєкт енергетичної інфраструктури у Полтавському районі.

Після удару ворожого БпЛА виникла пожежа. За попередньою інформацією обійшлося без постраждалих,
– написав Пронін.

Водночас очільник обласної військової адміністрації закликав бути свідомими та уважними під час тривог – та обов’язково перебувати в укриттях.

Зазначимо, що вибухи у Полтавському районі пролунали близько 2:51. Тривогу ж оголосили ще о 00:13. Повітряні сили попереджали про загрозу атаки російськими безпілотниками типу “Шахед”.

Що відомо про нічну атаку

Після запуску ударних дронів росіяни спрямували на Україну ракети. Ще з вечора підтверджувалася інформація злети Ту-95МС. Так, пізньої ночі окупанти вже ж випустили крилаті ракети з бомбардувальника, а також застосували й інше озброєння. Ймовірно, були пуски “Калібрів”.

У Міненерго повідомили, що метою атаки стала енергоструктура України. Було атаковано об’єкти генерації та передачі електроенергії у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях. Міністерство закликало українців відповідально споживати електроенергію.

Вибухи вночі чули, зокрема, й на Київщині. О 04:34 ранку місцева влада повідомила про роботу протиповітряної оборони. Згодом КГВА повідомило, що для атаки на Київ ворог використав крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55. Ракети на столицю заходили з кількох напрямків. Водночас ППО вдалося збити всі повітряні цілі в межах Києва.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *