Настав час відступити від краю прірви, – Генсек ООН відреагував на події на Близькому Сході

Коротка версія новини

  • Антоніу Гутерріш під час екстреного засідання попередив про небезпеку повномасштабного конфлікту на Близькому Сході.
  • Генсек ООН закликав до стриманості та деескалації, підкреслюючи важливість уникання великих військових конфронтацій.
  • Він наголосив на спільній відповідальності ООН та країн-членів у запобіганні подальшої ескалації конфлікту на Близькому Сході.
  • Президент Ізраїлю вважає атаку Ірану “оголошенням війни” та закликає світових лідерів реагувати на “неприйнятну” поведінку Тегерану.
  • Ізраїль прагне до миру та співіснування з сусідами, а напад Ірану є ще одним прикладом його діяльності, яка триває десятиліттями.

Гуттеріш відреагував на удар Ірану по Ізраїлю / Колаж 24 Каналу

У ніч проти 14 квітня Іран завдав масованого ракетного та дронового удару по Ізраїлю. На тлі подій на Близькому Сході генсек ООН виступив з заявою.

Антоніу Гутерріш під час екстреного засідання, яке скликали після масованого удару по Ізраїлю, заявив, що країни Близького Сходу – на межі повномасштабного конфлікту. Він закликав до ескалації на засіданні, ініційованому Постійним представником Ізраїлю.

Час для максимальної стриманості, – Гуттеріш

Зараз настав час для максимальної стриманості… Народи регіону стикаються з реальною небезпекою руйнівного повномасштабного конфлікту. Зараз настав час для розрядки і деескалації…
– наголосив він.

Генсек ООН додав, що “настав час відступити від краю прірви”. Гуттеріш зазначив, що життєво важливо уникати будь-яких дій, які можуть спричинити великі військові конфронтації на кількох фронтах на Близькому Сході.

Він також зазначив, що ООН разом з країнами-членами мають “спільну відповідальність” за те, щоб залучати “всіх зацікавлених сторін для запобігання подальших ескалацій”.

А ще він закликав припинити вогонь у конфлікті, який з 7 жовтня триває між Ізраїлем і Сектором Гази.

Ні регіон, ні світ не можуть дозволити собі більше війни,
– наголосив він.

Президент Ізраїлю заговорив про “оголошення війни”

За словами Іцхака Герцога, напад Ірану на Ізраїль у ніч проти 14 квітня – “оголошення війни”.

Він додав, що “настав час, коли світ зіткнувся з імперією зла в Тегерані”. Також ізраїльський лідер додав, що світові очільники повинні “дати зрозуміти” іранському режиму, який завдав по Ізраїлю масованого ракетного і дронового удару, що його поведінка “неприйнятна”.

Ми повинні тверезо дивитися на явища, які називаються Тегеран і Іран,
– наголосив він.

Як зазначив Іцхак, Ізраїль не прагнув воювати з 1948 року, з моменту створення держави. Він також додав, що у країні шукають миру та йшли до миру з сусідами знову і знову.

За словами президента Ізраїлю, запуск Іраном понад 300 дронів-камікадзе та ракет у суботу – “ще один приклад того, як (Тегеран – 24 Канал) діє впродовж багатьох років”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *