Науковці можуть долучитись до обговорення досвіду України

Науковців запрошують долучитись до експертного обговорення досвіду українців в енергетичному секторі, секторі кібербезпеки та в галузі охорони здоров'я.

Обговорення відбудеться під час серії відкритих онлайн-заходів, ініційованих фондом Президента України з підтримки освіти, науки та спорту.

Ключові експерти, лідери галузей та представники державних установ поділяться інсайтами, технологіями та політиками, що успішно впроваджуються в Україні, навіть під час війни, у трьох напрямках : «Енергетика», «Кібербезпека» та «Реформа охорони здоров'я».

В експертній дискусії про екстрену синхронізацію енергосистеми України з енергосистемою континентальної Європи візьмуть участь:

  • Дар’я Шаповалова – старша лекторка з енергетичного права в Абердинському Університеті, директорка Центру Енергетичного Права (AUCEL) розповість про конфлікти та прогалини в існуючих правових рамках під час невідкладної синхронізації енергосистем, та які наступні кроки зі сторони України?
  • Анна Бутенко – юридична операційна менеджерка ENTSO-E, поділиться інформацією про можливості міжнародного співробітництва у вирішенні аварій в енергетичних системах, та про потенційні заходи для покращення координації та комунікації між різними енергетичними системами під час надзвичайних ситуацій.
  • Валерія Іжик – EU Policy Officer з реконструкції України в CEE Bankwatch, розповість, які саме виклики виникали під час невідкладної синхронізації енергетичної системи України з континентальною європейською енергетичною системою, та як ці виклики вплинули на стабільність та надійність енергосистем, задіяних в цьому процесі.

Модератор: Світлана Карпишина – голова проєктного відділу Секретаріату енергетичного співтовариства Молдови, України та Грузії.

Обговорення відбудеться 9 листопада о 19:00. Мова заходу: англійська.

Формат: онлайн (Zoom), необхідна попередня реєстрація.

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ

В обговоренні кібербезпеки в контексті війни, а саме динамічного ландшафту кібервійни, з особливим акцентом на досвід України в галузі кібербезпеки візьмуть участь:

  • Олексій Барановський – Інститут технологій Блекінге, Швеція; представить результати свого кейс-дослідження щодо кібербезпеки в Україні та відповіді на російські кібератаки з 2014 року.
  • Андерс Карлссон – Інститут технологій Блекінге, Швеція; поговорить про уроки, які європейські країни можуть вивчити з українського досвіду у галузі кібербезпеки.
  • Олександр Потій – заступник голови Державної служби спеціального зв'язку та інформаційного захисту України; представить український досвід протидії російським кібератакам та кібербезпекові політики в Україні.
  • Іоана Буреану – директор Суррейського центру кібербезпеки; розгляне, як війна в Україні змінює глобальний ландшафт кібербезпеки, та з якими викликами стикаються науковці в галузі кібербезпеки.

Модератор: Ґрегорі Чоклер – професор інформатики, університет Суррея.

Обговорення відбудеться 14 листопада о 18:00. Мова заходу: англійська.

Формат: онлайн (Zoom), необхідна попередня реєстрація.

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ

Під час дискусії щодо реформи охорони здоров’я в Україні та підтримки прогресу на шляху до Універсального покриття послугами охорони здоров’я обговорюватимуться три кейси останніх реформ в системі охорони здоров'я України: зміцнення первинної медичної допомоги, розвиток кадрового потенціалу медичного персоналу, та усунення корупції у системі закупівель лікарських засобів.

Презентації та обговорення акцентуватимуть увагу на досягнутому прогресі в цих напрямках. Дискусії мають на меті визначення рекомендацій для розширення та підтримки реформ охорони здоров'я Україні, вивчаючи досвід інших країн.

В обговоренні візьмуть участь:

  • Уляна Супрун – українська громадська та державна діячка. Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я України (серпень 2016—серпень 2019), лікарка, раніше — директорка гуманітарних ініціатив Світового конґресу Українців.
  • Адріанна Мерфі – доцент кафедри досліджень та політики систем охорони здоров'я Лондонської школи гігієни та тропічної медицини (LSHTM), співдиректорка Центру глобальних хронічних захворювань при LSHTM.
  • Горан Зангана – доктор медичних наук та асоційований науковий співробітник Близькосхідного науково-дослідного інституту, Ірак.
  • Роберт Йєтс – директор Глобальної програми охорони здоров'я; виконавчий директор Центру всесвітнього здоров'я

Обговорення відбудеться 15 грудня 2023 року. Мова заходу: англійська.

Формат: Формат: Онлайн (Zoom), необхідна попередня реєстрація.

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *