Наукові розробки школярів протестують у космосі

Українські школярі візьмуть участь в американській програмі студентських експериментів SSEP. Роботи юних дослідників відправлять для випробувань на Міжнародній космічній станції, а самі учасники побачать запуск ракети Falcon 9 на мисі Канаверал.

Про це повідомив у коментарі Освіті.ua заступник директора зі стратегічних питань Малої академії наук Євген Кудрявець.

За його словами, участь школярів у проєкті ініціювала Мала академія наук України (МАН) за підтримки Міністерства освіти і науки та Посольства України у США.

«У проєкті візьмуть участь учні 9–11 класів зі шкіл, відібраних МАН з усієї країни: від Львова до Маріуполя. Учителі, які працюватимуть з юними дослідниками, пройшли професійне навчання від експертів програми у Вашингтоні. Команди дітей отримають мінілабораторії та матимуть запропонувати ідеї для досліджень в умовах мікрогравітації на орбіті нашої планети. У результаті 2-етапного конкурсного відбору 2 команди зможуть відправити свої експерименти на міжнародну космічну станцію (МКС), де далі ними управлятимуть астронавти», – поінформував Євген Кудрявець.

Також він розповів, що запуск відбуватиметься на космічному кораблі SpaceX Dragon на вершині ракети Falcon 9. Учасники команд-переможців матимуть змогу спостерігати за відльотом ракети на історичному майданчику 39A космічного центру Кеннеді НАСА, Флорида, з якої запускалися всі місії «Аполлона» на Місяць.

Після цього юні науковці зможуть узяти участь у науковій конференції у Вашингтоні.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *