Не бачила батьків майже 2 роки: з окупованої території повернули дівчинку

З тимчасово окупованої території України повернули дівчинку / Getty Images, колаж 24 Каналу

Дівчинку та її маму розлучило повномасштабне вторгнення Росії. На щастя, жінка знову змогла побачити свою маленьку доньку.

У грудні 2023 року Марія звернулася до Міністерства реінтеграції по допомогу. Вона попросила повернути її маленьку доньку, що залишилася на тимчасово окупованій росіянами частині Запорізької області.

Що відомо про родину

Дівчинка поїхала до бабусі та дідуся у гості. Згодом Росія розпочала повномасштабну агресію проти України, і дитина разом з цими родичами опинилася в окупації.

Виїхати на контрольовану Україною території вони не змогли через стан бабусі. Вона була тяжкохворою, а перевозити її не було можливості. Також батькам було ризиковано їхати за дитиною.

Дитину успішно повернули

Марія звернулася до Мінреінтеграції після того, як бабуся померла. Повернення її доньки відбувалося в межах проєкту “Шлях додому”.

Мінреінтеграції дякує всім, хто долучався до цієї справи. Особлива подяка нашому партнеру – “Українській мережі за права дитини”. Завдяки спільним зусиллям в межах цього проєкту вже вдалося повернути 56 дітей,
– мовиться у повідомленні.

Також відомство закликало всіх, хто став свідком незаконного переміщення дітей на тимчасово окуповану територію або до Росії, звертатися до Мінреінтеграції.

Україна повертає дітей

  • Напередодні Різдва з тимчасово окупованої частини Херсонщини вдалося повернути 8-річного хлопчика Єлисея, якого загарбники спочатку відправили до інтернату після смерті його бабусі. Також тоді повернули двох 18-річних братів Михайла та Андрія, які є сиротами.
  • Раніше з тимчасово окупованих територій повернули ще 5 дітей. Двоє з них виїхали разом з батьками, а інші опинилися у складних життєвих обставинах.
  • Нагадаємо, що у День Святого Миколая Україна повернула 4 дівчаток та стільки ж хлопців. Возз’єднатися з родинами їм допоміг Катар.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *