Росгвардію перекинули до кордону з Україною: у ЗСУ розкрили плани ворога

Євлаш прокоментував перекидання росгвардії / Колаж 24 Каналу (фото ілюстративні)

Агресор перекинув росгвардію до кордону з нашою державою. Українські захисники постійно перебувають у режимі підвищеної готовності.

Про можливі плани ворога в ефірі телемарафону розповів начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ. Ілля Євлаш наголосив, що наші військові готові до реагування на будь-які події, передає 24 Канал.

З якою метою ворог перекинув росгвардію

Зокрема, це для відволікання, перекидання. Звичайно, що ми постійно перебуваємо в режимі підвищеної бойової готовності й на кордоні з Росією. Звичайно, що постійно ці диверсійно-розвідувальні групи намагаються заходити в тил, у п’ятикілометрову зону поблизу кордону з Росією,
– зазначив Євлаш.

Додав, що цю зону не можна вважати безпечною, адже ворог не спить. Так, окупаційне військо постійно продовжує провокувати, вивчає, промацує, де та яка оборона, як реагують українські захисники.

Окрім того, агресор проводить постійно розвідку за допомогою різних і безпілотних літальних комплексів, зокрема, розвідувальних літаків.

Тому ми не виключаємо, що, зокрема, ці підрозділи можуть бути перекинути з такою метою. Однак, хочу запевнити, що всі наші підрозділи в постійній бойовій готовності, готові до реагування на будь-які події,
– підкреслив начальник пресслужби.

Можливо, росгвардія повторить долю ФСБ

Наприкінці січня стало відомо, що окупанти хочуть перекинути феесбешників у прикордонні області Росії. Це з’ясувалося завдяки перехопленню ГУР від 26 січня – у ньому російські військові говорили про “переведення” в Курськ, Брянськ і Бєлгород.

Імовірно, таким чином росіяни хотіли посилити свій кордон і захиститися від українських диверсантів, які регулярно влаштовують рейди в ці області. До того ж, до всіх цих регіонів спокійно долітають українські дрони – і навіть до Кавказу, звідки працівники ФСБ мали їхали до Брянська.

А вже 31 січня з’явилися дані, що в районі Брянська ліквідували групу ФСБ: убито 18 людей, які мали воювати проти України, і ще багато поранених.

Аналіз ISW про передислокацію окупантів

  • Напередодні аналітики ISW писали, що окремі підрозділи росгвардії провели оперативну передислокацію у прикордонні райони Бєлгородської області.
  • Також припускали, що окупаційні сили можуть здійснити тактичні диверсійні транскордонні рейди в Харківську область. Зокрема, щоб відвернути й відкинути ЗСУ від напрямку Куп’янськ – Сватове – Кремінна, де окупанти намагаються проводити наступальні операції.
  • “Однак, російські війська навряд чи зможуть провести широкомасштабні наступальні операції на Харківщину з Бєлгородської області”, – зазначили аналітики.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *